casino siteleri

1. OSB Şecimleri iptal edildi Yeni Yönetim Düştü

Malatya Haber Girişi : 02 Eylül 2021 17:29
1. OSB Şecimleri iptal edildi Yeni Yönetim Düştü
1. OSB Şecimleri iptal edildi Yeni Yönetim Düştü


16.08.2021 tarihinde gerçekleştirilen Malatya 1. OSB müteşebbis heyeti seçimlerinin iptal edildiği öğrenildi.

YouTube Haber arası


1. OSB Müteşebbis heyetinde 4 temsilcisi bulunan 1. OSB Sanayiciler Derneği üyesi tarafından Malatya 1.OSB seçimleri için derneği temsilen verilecek isimlerin belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile açılan davada Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 12.08.2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. 


Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara rağmen yapılan genel kurul geçersiz hükmüne düşmüş oldu.


Mahkemenin verdiği kararı ve seçim sürecinde yaşananları inceleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Malatya TSO’ya ve Malatya 1. OSB Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda yapılan seçimin geçersiz olduğunu ve yeni seçim yapılana kadar Malatya 1.OSB’de sadece rutin işlerin Başkanlık görevi olan Malatya Valisi ile Başkan yardımcısı olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yürütülmesinin uygun olacağını iletti.
16.08.2021 tarihinde yapılan seçimle Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahmut Topgül, Mustafa Özhüsrev ve Akif Baştürk yeni yönetim olarak atanmıştı. 


Seçim sonrası açıklama yapan Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “Sürecin takipçisi olacağız” demişti.

 

REMZİ YAŞAR’IN GÖREVİ DÜŞMÜŞ OLDU


Öte yandan, gerçekleştirilen seçimlerin akabinde planlanmış bir şekilde Malatya TSO Genel Sekreterliğinden istifa eden Remzi Yaşar, çok geçmeden göreve yeni gelen yönetim tarafından Malatya 1. OSB Müdürlüğüne ataması yapılmıştı.
Mahkeme kararı ve bakanlığın gönderdiği yazıya göre, bazı hukukçular ile yapılan görüşmeler nezdine yasaya göre mevcut yönetimin ve yetkilerinin geçerli olmadığı bu süre zarfında alının icra kararlarının yok hükmünde olacağı iletildi. 
Malatya 1. OSB müdürlüğüne ataması yapılan Remzi Yaşar’ın Malatya 1.OSB müdürlüğü görevine devam etme durumunun ortadan kalktığı iletildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.