casino siteleri

18 yıllık cinayetin yasak aşk nedeni ile işlendiği iddia edildi

Asayiş Haber Girişi : 17 Ocak 2022 13:00
18 yıllık cinayetin yasak aşk nedeni ile işlendiği iddia edildi
Elazığ´da, kayıp ilanı verilen ve 18 yıl sonra yeniden açılan dosyanın ardından cinayete kurban gittiği belirlenen şahsın, yasak aşk nedeni ile öldürüldüğü iddia edildi.
Edinilen bilgilere göre, 21 Mayıs 2003´te merkez Rızaiye Mahallesi´nde yaşayan 3 çocuk babası Ruhi Canpolat (38) hakkında kayıp başvurusunda bulunuldu. Şahsın uzun süre bulunamamasının üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetten şüphelenerek dosyayı 2 Şubat 2021´de yeniden açtı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan ve 10 ay süren titiz çalışmalar sonucunda A.Ş., T.Ş., C.Ş., A.S., M.Ş., S.K., H.H.S., C.S., E.B. olmak üzere 2´si kadın 9 şüpheli tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 4 Kasım 2021´de 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek zanlıları yakalayıp gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde alınan ifadeler sırasında kayıp şahıs Ruhi Canpolat´ı öldürdüklerini itiraf eden şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkartılan 9 şüpheliden C.Ş., A.Ş. ve T.Ş. tutuklanırken, 6´sı ise serbest bırakıldı.
Ruhi Canbolat´ın eşi A.Ş. sorgusunda, eşinin T.Ş. ile yasak ilişki yaşadığını öğrenip kendisini ve T.Ş.´yi tehdit etmeye başladığını, kendilerinin de plan yaparak eşini öldürdüklerini söyledi. A.Ş., 19 Mayıs 2003´te yasak aşk yaşadığı T.Ş.´nin ağabeyi C.Ş.´nin evlerine gelip divanın altına saklandığını, Ruhi´nin işten geldikten sonra ortaya çıkıp bıçaklayarak öldürdüklerini ifade etti. Cesedi bir gün evde tuttuklarını belirten A.Ş. sonraki gün C.Ş.´nin motosiklet sepetinde cesedi götürdüğünü aktardı. A.Ş.´nin olaydan iki gün sonra eşi hakkında kayıp bildiriminde bulunduğu öğrenildi.