2. MALATYA BİLİM ŞENLİĞİ KAPILARINI AÇIYOR

Malatya Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 15:56
2. MALATYA BİLİM ŞENLİĞİ KAPILARINI AÇIYOR

Bu yıl 2’incisi düzenlenecek olan Malatya Bilim Şenliği, 25 Mayıs’ta açılıyor. 4 gün süreyle devam edecek olan şenlik yeni belediye binası yanındaki fuar alanında ziyaretçilerini ağırlayacak. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 2. Malatya Bilim Şenliği öncesi kurum yetkilileri bilgilendirme toplantısı yaptı. Kültür A.Ş.’de gerçekleşen basın toplantısında ilk olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, 25 Mayıs 2016 günü başlayacak olan ve 4 gün sürecek olan Bilim Şenliği'nde hedeflerinin çocuklara bilimsel alanda becerileri geliştirmek olduğunu söyledi. Şenlikte ayrıca farklı illerde yapılan bilimsel çalışmalarla ilgili yakından bilgi sahibi olunacağını ifade eden Akın, Bilim Şenliği’ne Bursa ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin Bilim Teknoloji Merkezleri tarafından yapılan çalışmalarında sergileneceğini belirtti.
İnönü Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda yapılan bilimsel çalışmalarında fuarda sergileneceğini ifade eden Akın, “Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi ile Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katılımlarıyla Malatya'da örnek teşkil edecek bir fuar çalışması gerçekleşecek” diye konuştu. Açılacak olan Bilim Şenliği’ne herkesin davetli olduğunu belirten Akın, özellikle okullardaki tüm öğrencilerin bilim şenliğine katılarak okullarda gördükleri bilimsel deneyleri daha yakinen inceleme fırsatı yakalayacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ise Bilim Şenliği’ndeki gösteri ve eğlencelerin TÜBİTAK’ın da isteği ile programdan çıkarıldığını belirterek, organizasyonda yer alan belediyelere teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklerde olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Gençay, her türlü maddi ve manevi desteği sunduklarını söyledi.
Organizasyon ortaklarından olan Battalgazi Belediyesi adına söz alan Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş’ta, Büyükşehir Belediyesinin önderliğinde Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi olarak Bilim Şenliğini düzenlediklerini belirterek, belediye olarak TÜBİTAK’a sundukları projenin kabul edildiğini söyledi. Battalgazi Belediyesi olarak bilimsel araştırmalara önem verdiklerini belirten Karakuş, “Tüm Malatya halkına bilimi yaparak ve yaşayarak gözlemleyerek öğrenme imkanı sağlamak amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi. 25- 28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte bilimsel etkinliklerin günlük hayatta olan basit ve eğlenceli bir dil ile ortaya konulacağını ifade eden Karakuş, “7’den 70’e herkesin aktif katılımlarıyla yapılacak olan bilim şenliği etkinlikleri ile tüm katılımcıların bilimsel merakı giderilecek” diye konuştu.
Projenin bir diğer ortağı Yeşilyurt Belediyesi adına ise söz alan Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, belediye olarak hazırladıkları bazı projelerin kabul gördüğünü belirterek, “Buradaki amaç öğrencilerimize, gençlerimize merak buyurduğu bir takım bilimsel konuları birebir sunmak ve çocukların bilimsel yönden gelişimine katkı bulunmak” şeklinde konuştu.

Sanal Instagram haber içi