23 metrelik kuyuya düşen kediyi itfaiye kurtardı

GENEL Haber Girişi : 25 Eylül 2020 11:38
23 metrelik kuyuya düşen kediyi itfaiye kurtardı
Kahramanmaraş´ta 23 metrelik su kuyusuna düşen kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kedinin sahibi ise itfaiye ekiplerini ziyaret edip tatlı ikram etti.
Alınan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesi Sarıkaya Mahallesi´nde geçtiğimiz günlerde bir su kuyusuna düşen kedi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı´na bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. 23 metrelik su kuyusundan çıkarılan kedinin sahibi
Ekin Sümen, İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret ederek, ekibe tatlı ikramında bulunarak teşekkür etti.
Olay gününü de anlatan Sümen, "Kedimiz yan komşumuzun bahçesindeki eski su kuyusuna düştü. Derinlik yaklaşık 23 metre olduğu için biz müdahale edemedik. Hemen Büyükşehir Belediyesini aradık. İtfaiye personelleri geldi. Yoğun bir çalışma gösterdiler. Bir personeli kuyuya indirdiler. Hamdolsun minik yavrumuza kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kedi kurtarma çalışmalarında görev alan itfaiye erlerinden Kadir İbrahim Kaya ise, "Lazer metre ile ölçtüğümüzde kuyunun derinliğinin 22.5 metre olduğunu tespit ettik. Bu da yaklaşık 7-8 katlı bir binaya tekabül ediyor. Gerekli tertibatımızı alarak çalışmaya başladık ve kediyi oradan kurtardık. Her canlı bizim için değerlidir. 7 gün 24 saat görev yapmaya hazırız" diye konuştu.
İtfaiye eri Mehmet Bağcıoğlu ise, "Kuyunun dibinde yaklaşık 2,5 metrelik tünel gibi bir yer olduğu için kediyi çıkarmada bir hayli zorlandık. O tünel gibi bölüme giren kedi biraz korkup ürktüğü için bize yaklaşmak istemedi fakat sabırla hayvanın oradan çıkmasını bekleyerek, onu yakaladık ve yukarı çıkararak sağ salim sahiplerine teslim ettik" ifadelerini kullandı.