casino siteleri

3 Mahalle 6 Aydır Çamur İçinde

Malatya Haber Girişi : 01 Nisan 2021 14:40
3 Mahalle 6 Aydır Çamur İçinde
Orduzu Mahallesi Gelincik mevkiinde depremzedeler için yapılan Toki konutları bitme aşamasına geldi.

Toki'ye ulaşımı sağlayacak yolların genişlemesi çalışması da sürüyor.
Konutların alt yapı giderleri olan kanalizasyon ve yağmur suyu drenajı için Köşebaşı'ndan Kaldırıma kadar yol eşme çalışması ise devam ediyor.

Deprem konutları

Kasım-2020 tarihinden itibaren yapılan çalışmaların çok yavaş sürmesinden dolayı 3 mahalleye ulaşım güç sağlanıyor. Aynı zamanda su kesintisinin de sık sık olması vatandaşları isyan noktasına getiriyor. Köşebaşı, Taşpınar ve Kaldırım mahallesinin çamur deryasında olduğu görüntüler hayrete düşürürken vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor. 

Özellikle Kaldırım mevkiinde yaklaşık 6 aydır yolların eşildiğini söyleyen mahalle sakinleri büyük zorluklar yaşadığını dile getirirken hastalarını hastaneye ulaştırmada dahi güç durumlarla karşılaştığını söylüyor.

Bakanlık 2000 konutu kısa süre içinde bitirmesine rağmen toplam 3-4km'yi geçmeyen yolun alt yapı ve üst yapımının 5 aydır yapılamadığına anlam veremeyen vatandaşlar bakanlığın, Toki'nin ve hükümetin hizmet çabasının yerel yetkililer ve yapım firmalarından dolayı sabote edildiğini iddia ediyor.

1 ayda bitecek kadar kısa olan kanalizasyon ve yağmur suyu drenajı hattının 6 aydır tamamlanamamasının faturasını tüm mahalle çamur deryasında yaşamakla ödüyor.
Ekiplerin 1 hafta çalışıp 2 hafta çalışmaması yüzünden 3km'lik hattın sadece 1,5km'sinin eşildiği, ve eşilen yolun ise kapanmamasından ya da kapanıp o şekilde bırakılmasından dolayı mahalle sakinleri şikayetlerini ilgili kurumlara ilettiğini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarından yakınıyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu drenajı ile yol çalışma ekiplerinin çalışma süre ve şekline bir anlam veremediklerini dile getiren mahalle sakinleri, adeta çile çektiklerini dile getirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı vaziyeti ve çalışma zamanını bizzat görmeleri için mahalleye davet ettiklerini ifade ettiler.

YouTube Haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.