36 saat sonra enkazdan çıkarılan minik Ela, kurtarıcılarıyla bir araya geldi

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 03 Mart 2023 09:04
36 saat sonra enkazdan çıkarılan minik Ela, kurtarıcılarıyla bir araya geldi
Kahramanmaraş´ta 36 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan 4 yaşındaki Elif Ela, kendisini kurtaran ekiple bir araya geldi.Kahramanmaraş´ın
Kahramanmaraş´ta 36 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan 4 yaşındaki Elif Ela, kendisini kurtaran ekiple bir araya geldi.
Kahramanmaraş´ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 4 kişilik Aşıcı ailesi 7.7 büyüklüğünde yaşanan ilk depreme ikamet ettikleri 5 katlı apartmanın 3´üncü katında yakalandı. Depremin etkisiyle çöken apartmanın enkazının altında kalan aile için Antalya´dan gelen AFAD personelleri arama kurtarma çalışması yaptı. Depremin 30´uncu saatinde 4 yaşındaki Elif Ela´nın sesine ulaşan ekip, 6 saatlik özverili çalışmanın ardından minik kızı kurtarmayı başardı. Yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan minik Ela´nın geriye kalan ailesinden acı haber geldi. Ailesini kaybeden Ela´nın tedavisinin tamamlanmasının ardından amcası Uğur Aşıcı, yanına aldı. AFAD ekibi, 36 saatin ardından özverili çalışmaları sonucunda enkazın altından çıkarttıkları Ela´yı görmek için yanına gitti. Ela ve yakınlarıyla bir süre sohbet eden ekip, getirdikleri oyuncaklarla minik Ela´nın yüzünde tebessüm oluşturdu.

"Ela´nın yüzünün güldüğünü görmek bizleri çok mutlu etti"
AFAD ekibinden Yılmaz Yiğit, "Kahramanmaraş´ın Türkoğlu ilçesinde enkaz altından 36 saat sonra sağ çıkarttığımız 4 yaşındaki Ela kızımızın ziyaretine geldik. Kendisine oyuncaklar getirdik. Sağlıklı olduğunu yerinde görmek istedik. Bu büyük felakette ülkece çok acılar çektik. Bir nebze olsun Ela´nın yüzünün güldüğünü görmek bizleri mutlu etti" dedi.
Bir diğer AFAD personeli Ferhat Yalçın, Ela´yı 6 saatlik bir çalışmanın ardından kurtardıklarını hatırlatarak, "Aile 5 katlı bir binanın 3. katında oturuyorlardı. Ela kızımızı 6 saatlik bir çalışma neticesinde ekip arkadaşlarımızla birlikte çok dar bir alandan çıkarttık" diye konuştu.
Ela´nın amcası Uğur Aşıcı ise Ela´nın hayatını kurtaran Antalya AFAD ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.