40 yıldır beklenen köprü açıldı

Bölge Haber Girişi : 20 Ekim 2018 16:45
40 yıldır beklenen köprü açıldı
Sivas'ta Karşıyaka Ma
Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır hayali olan köprü düzenlenen törenle açıldı.

Yaklaşık 40 yıldır Karşıyaka Mahallesi halkının ve muhtarının hayali olan köprü Sivas Belediyesi tarafından inşa edildi. Yaklaşık 25 milyon liraya yapılan köprü, Karşıyaka Mahallesi ve kent merkezini birbirine bağlayacak. Mahalle halkı 40 yıldır hayallerini kurdukları köprünün tamamlanmasıyla büyük bir sevinç yaşayarak mutluluklarını köprü üzerinde şükür namazı kılarak ve kurban keserek göstermişti.

Yapımı tamamlanan köprü için açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Karşıyaka Mahallemiz Sivas’a çok uzaktı. Karşıyaka’daki öğrencilerimiz Sivas’a çok uzaktı. Ama bu köprüyle bu yolla artık Karşıyaka Sivas’a çok yakın. Selçuklu döneminde bu şehre Kızılırmak üzerine 2 köprü yapılmış. Cumhuriyet döneminde 2 köprü yapılmış. Bizim dönemimizde ise Kızılırmak üzerine 4 köprü yapılmış. Yapılan köprümüzün uzunluğu 193 metre ve 6 şeritlik bir köprüdür. Bu köprünün kamulaştırmalarıyla beraber yaklaşık maliyeti ve köprü dışındaki yollarla beraber maliyeti 14 milyon lira, köprünün devamı olan DSİ üst geçidi ve oradaki yolların yapımı yaklaşık 11 milyon 600 bin lira, topladığınız zaman ise maliyeti 25 milyon lira gibi bir harcama ile bu köprü şehrimize kazandırılmıştır" dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın ise "Heyecanlıyım neden derseniz ise bugün 40 yıllık orucu bozacağımız için acele ediyorum. Ben 10 yıl önce Elbeyli köyleri ile beraber Karşıyaka Mahallesi’nin en büyük sıkıntısı köprü diyordum. Gazete ve televizyonlara giderek Ankara’da eylem yapmıştım. Köprü mücadelemi tek başıma yaptım. Sami başkanımın adaylığı döneminde kendisinden söz aldım. Bu günde sözünde durdu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından köprünün açılışı yapıldı. Karşıyaka köprüsünden ilk geçişi ise yaya olarak Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü ve vatandaşlar yaptı.