casino siteleri

69 yaşında, ´Milli Mücadele´ anısına kilometrelerce yürüyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 20 Haziran 2021 09:37
69 yaşında, ´Milli Mücadele´ anısına kilometrelerce yürüyor
Ankara´da yaşayan Osman Kemal Ağaoğlu Milli Mücadele´nin 100. yılı dolayısı ile başlattığı proje kapsamında Sivas´tan Erzurum´a yürüyecek.
Ankara´da yaşayan 67 yaşındaki Osman Kemal Ağaoğlu "Mustafa Kemal Atatürk´ün İzlerinde Samsun´dan Ankara" olarak adlandırdığı yürüyüşüne devam ediyor. Ağaoğlu, 19 Mayıs´ta Samsun´da başladığı ve dört etap olarak planlanan yürüyüşün 531 kilometrelik son etabını Sivas´tan yola çıkarak başlattı. Ağaoğlu uzun ve zorlu yürüyüşüne başlamadan önce Milli Mücadele Döneminde 4 Eylül Sivas Kongresinin toplandığı kongre binasını da gezmeyi ihmal etmedi. Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı binayı gezen Ağaoğlu daha sonra 1919 koşullarında var olan yolların bugünkü hali üzerinde yapılacak olan yürüyüşünün, Sivas etabına start verdi. Sivas´tan başlattığı yürüyüşüne sırasıyla; Erzurum, Kayseri, Hacıbektaş, Mucur, Kırşehir, Kaman, Bala, Beynam rotalarıyla devam edecek. Ağaoğlu´nun Sivas´tan başladığı yolculuğu 27 Aralık´ta Ankara Atatürk Seğmenler Parkı´nda son bulacak.

Yürüyüş 15 gün sürecek
Sivas´tan Erzurum´a yürüyecek Osman Kemal Ağaoğlu, yürüyüşün 15 gün süreceğini belirterek, "Toplamda Samsun Ankara arasını ben 32 günde yürümüştüm Sivas´tan Ankara´ya olan yolculuk sadece 18 gün sürmüştü. Bu eksik kalan ayağı da tamamlamak için malum geçen yıl bir pandemi telaşı sağımızı solumuzu şaşırdık. 2021´de bunu artık yapayım ve bu tamamlansın, bu görevimi tamamlamak istedim. Şimdi Sivas´tan Erzurum´a yürüyeceğim. Yürüyüş 15 gün sürecek. Çeşitli yerlerde konaklamalar yapacağım. Sorunsuz bir şekilde bunu da halledebileceğimi sanıyorum. Kısmet olursa Ağustos´un 20´li günlerinde de Erzurum´dan başlayıp 4 Eylül´de Sivas´ta olacağım. Böylelikle Atatürk´ümüzün çok önem verdiğim, aslında gerçekten çok önemli olan bir yıl 1919 yılının 100´üncü yılı anısına bu ilk etabı böylelikle tamamlamış olacağım" dedi.
Ağaoğlu, "Ben bunu bir vicdanı görev olarak bildim. Yani Atatürk´ümüz gerçekten çok zorluklarla mücadele ederek kurdular bu ülkeyi düşmanlardan temizlediler. Bize bağışladılar. Bunun bir karşılığı olmalıydı. Atatürk´e bir minnet borçluyuz. O borcun bir şekilde ödenmesi gerekiyor. Ödeyebilir miyiz tamamını? Sanmıyorum. 69 yıllık ömrümde ben bunun gereğini yapamadım. Emekli olduktan sonra vaktim de var. Hiç olmazsa o görevin ifa edilmesi konusunda olayın bir ucundan tutayım" şeklinde konuştu.