80 yaşında ilk günkü heyecanla mesleğini sürdürüyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 08 Ağustos 2022 09:49
80 yaşında ilk günkü heyecanla mesleğini sürdürüyor
Malatya´da yaşayan 80 yaşındaki yemeni ve mest ustası, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor.

Malatya´da yaşayan 80 yaşındaki yemeni ve mest ustası, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor.
Battalgazi ilçesine bağlı Dabakhane Mahallesi´nde bulunan tarihi Bakırcılar Çarşısı´ndaki Yemeniciler İş Hanı´nda yıllardır Malatyalılara hizmet veren 80 yaşındaki Mehmet Kuşdoğan, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor.

Sanal Instagram haber içi

 

İlhan içen  haber arası



"9 yaşında mesleğe başladım"
Okul yüzü görmeden yemeni ve mest ustalığı yaparak 4 çocuğunu büyüten mesleğin kentteki son temsilcisi Mehmet Kuşdoğan, "Okul yüzü görmedim. 9 yaşında iken halam elim tutup yemenici Gaffar Usta´nın yanına götürüp al sana çırak diyor. Askere gidene kadar çıraklık yaptım, 1964´te askerlik dönüşünde kendi iş yerimi açtım. Bir kaç kez işyeri değiştirdim 71 yıldır çalışıyorum" dedi

"İl dışından gelip sipariş veriyorlar"
Yemeni meraklıların hala olduğunu ifade eden Kuşdoğan, "Yemeniye en fazla talep Siverek´te olurdu. Yıllar önce satmak için götürdüğüm yemenileri havada kaparlardı. Artık ürün satmak için kent dışına çıkmıyorum. Çevre illerden Van´dan Adıyaman´dan gelip sipariş verenler oluyor. Ben de yapıyorum. Parasında değilim amaç vatandaşın işi görülsün altını bulursun ama yemeni artık bulamazsın" şeklinde konuştu.

"Mesleğin son temsilciyim"
Kendisinden başka kentte yemeni ve mest üretimi yapan kimsenin bulunmadığını kaydeden Kuşdoğan, "Malatya´da yemenici olarak ben kaldım. Sadece bizim sektörde değil birçok sektörde çırak bulunamıyor. En fazla çırak çalıştıran berberlerdir. Eskiden berberlerin 5 tane çırağı vardı, şimdi bakın tek çırak yok. Bizim meslek yemenicilik ve mestçilik de tam olarak öldü" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.