casino siteleri

Adıyaman Üniversitesi fakülte birincilerine YÖK başkanından tebrik mektubu

Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2017 17:41
Adıyaman Üniversitesi fakülte birincilerine YÖK başkanından tebrik mektubu
2017-2018 eğitim-öğretim
2017-2018 eğitim-öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi Fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç imzalı tebrik mektupları Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından kendilerine verildi.

Adıyaman Üniversitesi Fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilerine başarıları nedeniyle gönderilen tebrik mektupları Adıyaman Üniversitesi Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştirilen Senato toplantısında sahiplerini buldu. Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi Remzi Fırat, Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Kübra İlhan, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Abdurrahman Akgün, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencisi Abdullah Özbey, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğrencisi Hacer Savcı, İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Zehra Bozkurt, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Mesut Alıcı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Ziraat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Hasan Erkut, Tıp Fakültesi Öğrencisi Hasan Hüseyin Pezik ve Turizm Fakültesi Öğrencisi Aydın Turhan Fakültelerine birincilikle yerleşme başarısı gösteren öğrenciler oldu.

Öğrencilere başarılarından dolayı tebrik eden YÖK Başkanı Prof. Dr. yekta Saraç mektubunda, "2017-2018 üniversiteye giriş sınavlarında aldığınız puanla, fakültenizi birinci olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu bu ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum. Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz. Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi, size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır. Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği, sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülkemiz ve milletimiz için vatansever duygularla çok çalışmalısınız. 2023 hedeflerimize sizlerle ulaşacağız. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını diliyor, sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Gönüllü törende öğrencilere tebrik mektubunu verirken onlara üniversiteye hazırlanır gibi hayata hazırlanmaları önerisinde bulundu. Geleceğin teminatının öğrenciler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gönüllü, onlardan üniversiteden sonra da aynı performansla ülkemiz için çalışmalarını istedi.

Üniversitelerin amacının donanımlı, eğitimli ve kendi kültürüne sahip insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gönüllü, öğrencilere başarılar dileyerek tebrik etti.