casino siteleri

Afet ve İnsani Barınma Sistemleri Fabrikası Malatya’da 1 Kasım açılacak

Türkiye Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 26 Aralık 2019 02:24
Afet ve İnsani Barınma Sistemleri Fabrikası Malatya’da 1 Kasım açılacak
Türk Kızılay, 2019 yılınd

Türk Kızılay, 2019 yılında yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini İstanbul’da düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna paylaştı. 2020 hedeflerinin de açıklandığı toplantıda eğitime 130 milyon liralık doğrudan kaynak ayrıldığı aktarıldı. Toplantıda yeni ve modern çadır modeli olan Jeodezik Aile Çadırı’nın sahadaki avantajlarından bahseden Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “2020 yılında 2 alana odaklanacağız. Bir tanesi toplum temelli afet yönetimi diğeri de eğitime destek seferberliği. Toplum temelli afet yönetim seferberliğimizde bu dönemde yeni inovatif yenilikçi barınma sistemleri getirmeye çalışacağız

YouTube Haber arası

Yeni ve modern çadır modeli olan Jeodezik Aile Çadırı hakkında da bilgi veren Kınık sözlerine şöyle devam etti: “Bu çadırlar hava şartlarına özellikle rüzgara daha dayanıklı, akıllı metal alüminyum teknolojileriyle güçlendirilmiş, yüzde yüz sentetik ve eskidiğinde tekrar geri dönüştürülebilir bir malzemeden üretilmiş. Klasik afet çadırlarımız 16 metrekarelik afet çadırlarımız yaklaşık 85-90 kilo kadardı, onlar pamuklu ürünler ve keçe iç yapısıyla oluşmuştu. Bu çadırlar yaklaşık 48 kilo kadar, 0.2 metreküp gibi bir hacimle yer kaplıyorlar ve daha hızlı kuruluyorlar. Klasik afet çadırlarımız onlar en ağır iklim koşullarına dayanacak şekilde üretiliyordu, farklı iklim bölgeleri ve farklı mevsimlerde farklı çadır ihtiyaçlarımız doğuyor. Dolayısıyla bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için de burada gördüğünüz jeodezik aile çadırlarımız gibi farklı çadır modellerini de envanterimize ekliyoruz. Dünyada da çadır fabrikası olan 2 ulusal dernekten biriyiz. Dünyanın en büyük afet çadırı üretme kapasitesine sahip atölyelerimiz var. Bu sayede hem milli kapasitemize destek oluyoruz hem de bunu yurt dışına ihraç ediyoruz. BM’ye, Uluslararası Göç Örgütlerine, Uluslararası Kızılay Kızılhaç Hareketine bunları ihraç ediyoruz ve ülkemize de gelir elde etmiş oluyoruz. 1 Kasım 2020’de Malatya’daki afet barınma sistemleri fabrikamızın kurdelesini keseceğiz ve üretime başlayacağız.”

“2020 hedefimiz 81 ülkede 8.5 milyon kişiye milletimizin emanetlerini ulaştırmak”

Kızılay olarak faaliyetlerin önemli bir bölümünün de yurt dışında yapılan çalışmaların oluşturduğunu belirten Kınık, “Milli bayrağımız ile Kızılay hilalimizi birlikte dalgalandırmak bize onur veriyor. Hali hazırda yurt dışında 15 daimi delegasyonumuz bulunuyor. 2020 yılında delegasyon sayımızı 19 ülkeye çıkartacağız. Etiyopya, Libya, Batı Afrika ve Orta Asya delegasyonlarımızla ülkemizin iyilik hareketini daha fazla coğrafyaya taşıyacağız. 2019 yılında 71 ülkede çalıştık ve 7.9 milyon kişiye yardım ulaştırdık. 2020 yılında hedefimiz 81 ülkede 8.5 milyon kişiye milletimizin emanetlerini ulaştırmak. 2011 yılından günümüze kadar yurt içindeki misafir kardeşlerimize çadırdan, battaniyeye, hijyen malzemesinden kıyafete kadar bir dizi başlıkta 296 milyon liralık yardım ulaştırdık. Çalışmalarımızın ağırlıklı bölümünü ise Suriye içindeki ihtiyaç sahipleri oluşturdu. Suriye içine söz konusu süre içinde yaklaşık 50 bin TIR’lık yardım ulaştırdık. Sınır ötesine yaptığımız yardımlar 5 milyar 780 milyon lirayı geçti” ifadesini kullandı.