Ağbaba Erbakan'a minnet duyarım

Siyaset Haber Girişi : 04 Nisan 2018 21:36
Ağbaba  Erbakan'a minnet duyarım
CHP Genel Başkan Yardımcı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek başladığı konuşmada, şeker fabrikalarının 1926 yılında büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk tarafından açıldığını hatırlatarak “Şeker fabrikalarının açılışı Anadolu insanının tüm dünyaya başkaldırısını, tüm dünyaya neler yapabileceğinin göstergesidir ”dedi. Türkiye’de geçmişte siyasetçileri birleştiren tek şeyin şeker fabrikaları olduğunu belirten Ağbaba, “Fabrikaların kurulmasını sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Bülent Ecevit’i rahmetle anıyoruz. Hepsinin siyasi görüşü farklı ama hepsini birleştiren şeker fabrikaları oldu. Bu saydığım siyasetçilerin hepsi şeker fabrikasını kurmuştur. Hepsine minnet duygularımızı iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanal Instagram haber içi

ÇALIŞMAYAN FABRİKA KAR EDER Mİ?

Şeker Fabrikalarının zarar ettiği ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Zarar zarar diyorlar. Kim ‘şeker fabrikaları zarar ediyor’ diyorsa, açıkça söylüyoruz yalan söylüyordur. Çarşamba Şeker Fabrikası zarar ediyor diyorlar. Fabrika çalışmıyor. Çalışmayan fabrika kar eder mi?  İşçiler çalışıyor. Makinalar var. Binalar var. Çarşamba’da pancar ekilen topraklar BEKLİYOR. Bu fabrikayı neden çalıştırmıyorsunuz? Çünkü Çarşamba Şeker Fabrikası çalışmayınca ‘Şeker Fabrikaları zarar ediyor’ diyecekler. Tek amaçları bu” şeklinde konuştu.

BU RAKAMI NE SİZ NE BİZ BİLİRİZ

“Zarar eden Şeker Fabrikaları değil ama Türkiye’nin dört bir yanında hükümetin yanlış ekonomik politikalar nedeniyle çok sayıda zarar eden yatırım var” diyen Ağbaba, “3. Havalimanı yapılıyor. Havalimanını  yapanlar ‘ Zarar ediyoruz, bizim yıllık kiramız 1 milyar Euro. 2 yıl kiramızı almayın’ diyorlar. 2 Milyar Euro. Bu rakamı ne siz ne biz biliriz. Yaklaşık 10 Milyar lira ediyor. Bu rakam şeker fabrikalarının iddia edilen zararını 352 yıl karşılar.2 Milyar Euro 352 yıl 25 şeker fabrikasının zararını karşılar. Allahtan korkmaz, kuldan utanmazlar, 3 yandaşına vereceğin parayı alın teriyle üretim yapan işçileri verip, şeker fabrikalarını desteklesene” dedi.

 

ÇANAKKALE’DE SİLAHLA ÜZERİMİZE GELENLER, ŞİMDİ PARALARIYLA SALDIRIYORLAR

Şeker Fabrikaları kapanırsa geçmişte diğer özelleşen fabrikaların akıbetini yaşayacağını kaydeden Veli Ağbaba, “Samsun denilince akla tütün geliyordu. Tekel satıldı.277 milyon dolara aldılar. Alan kişiler, bu rakamın 10 katı fiyata Amerikalı firmaya sattılar. Sen burada üret. Emek ver. Bu topraklar  için, bayrak için canını ver. Çoluk çocuğunun geleceğini, hayatını buraya ayıran sen ol, ama bu toprakların değerini yiyenler uluslararası sermaye olsun. Bu anlayışı kınıyoruz. Çanakkale’de silahla üzerimize gelenler, silahlarını bırakıp, üniformalarını çıkarıp, parayla üzerimize geliyorlar. Bu vatan topraklarının 1 metrekaresini satın alacak para icat edilmedi. Kim ki şeker fabrikalarını satarsa yerli de milli de değildir. ”dedi.

DAĞLA VE ADAYLA KONUŞAN TEK HÜKÜMET

Fabrikaların satışını savunan, işçi yok, emekçi yok, esnaf yok. CHP’liler, İyi Partililer, Saadetliler savunuyor mu? AKP’lilere sorun onlar da savunamıyor. Bir tane AKP’li gelip satışı savunamıyor. O da biliyor ki bu yanlıştır. Utanıyor. Bir milletvekili çıkmış şeker fabrikaları satılmıyor, özelleşiyor. Gözümüzün içine baka baka bu cümleyi söylüyor . Bu hükümeti kutlamak lazım. Abdullah Öcalan’la görüşüp ‘İmralı ile görüştük’ diyorlardı. PKK yetkilileri ile görüşüp ‘Kandil’le görüştük’ diyorlardı. Dağla ve adayla konuşan tek siyasi parti duble yolları AKP, PKK’yla görüşen devlet. Yakında ‘şeker fabrikalarını biz değil devlet sattı’ derlerse şaşırmamak lazım” ifadelerini kullandı.

TOSUNCUK DA ABİLERİYLE AYNI ANLAYIŞTA

“Pamuk ve bezelyeyi ABD’den, mısırı Ukranya’dan, sarımsağı Çin’den, ayçiçeğini Japonya’dan, eti Sırbistan’dan ithal ediyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ Hükümetin hakkını yemeyelim et ithal ediyor ama, tosuncuk da ihraç ediyor. Bu tosuncuklar özelleştirme anlayışının ürünüdür. Kısa yoldan zenginleşenlerin yansımalarıdır. Tosuncuk çıkmış ‘Dünya 5 ten büyüktür. Kudüs kırmızı çizgimizdir’ diyor. Bunun abileri aynı anlayışın ürünü.  Bu vatan toprakları ne kadar milliyse şeker fabrikaları da o kadar yerlidir. Afrin ne kadar milliyse bu şeker fabrikaları da o kadar yerlidir” dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ ÇORUM’A DAVET

İlhan içen  haber arası

Ağbaba Çarşamba  Şeker Fabrikası önünde hükümete  bir çağrı yaparak “Şeker Fabrikalarını zarar ettiği için satıyorsun. Biz o parayı toplarız. Burada desteğe gelen İyi Parti, Saadet Partisi il başkanlarımız var. Biz o zarar eden kısmı Şeker İş Sendikası ile, İyi Parti ile, Saadet Par4tisi ile, vatanını, milletini seven, şeker ittifakına katılan binlerce kişi ile toplarız. İnşallah, 2019 da Türkiye’yi cumhuriyeti, parlamentere demokrasiyi savunanlar yönetecek. Kim alırsa alsın fabrikaları kamulaştırıp gerçek sahiplerine teslim edeceğiz. Bu mücadele şekeri değil, vatanı savunma mücadelesidir. 6 Nisan Cumartesi günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştireceğimiz Çorum  Mitingi’ne tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.