Ağbaba Anadolu, hoşgörü toprağıdır

Siyaset Haber Girişi : 05 Mart 2017 10:18
Ağbaba Anadolu, hoşgörü toprağıdır
MALATYA HABER - MALATYA'N

Arapgir Kemaliye Ağın Derneği’ni ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Üç ilçenin de ortak noktası akla kesinlikle olumsuz bir şey gelmemesidir" dedi
Dernek Başkanı Yusuf Sümer Yalçın ve yöneticiler tarafından karşılanan Ağbaba ve beraberindekiler bir süre sohbet ettiler.  Arapgir Kemaliye Ağın Derneği Başkanı Yusuf Sümer Yalçın  “Malatya’nın bağrından çıkan, gurur duyduğumuz, CHP’nin genel başkan yardımcısı, Malatyalı  bir hemşehrimizi burada ağırlamaktan gurur duyduk, onur duyduk. Biz siyasi değiliz ama Veli Ağbaba bizim herşeyimiz.”dedi.
“Arapgir, Ağın ve Kemaliye’nin birbirine benzeyen 3 ilçe olduğunu kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Üç farklı ilin 3 farklı ilçesi olmasına rağmen, üç  ilçeyi de saydığımızda birbirine çok benziyor. Üç ilçeyle ilgili akla kesinlikle olumsuz hiçbir şey gelmiyor.Ben uzun yıllar ticaretle uğraştım. Ağınlıları oradan tanıdık. Ticaret yaparken  babamız ‘o bölgeden gelen kim olursa olsun güvenin ,bir şey sormayın’derdi.Bu üç ilçenin kültürü de, ezgileri de birbirine benziyor.Gırnatası da benziyor.Bu kültürün yaşamasında sizlerin de büyük emeği var” Dedi.

Anadolu, hoşgörü toprağıdır 
Ağbaba, “Biz nerede doğarsak doğalım belli özelliklerimiz var. Farklı şivelerimiz, farklı yemeklerimiz, farklı kültürümüz var. Farklılıklarımız bizi biz yapan değerdir.Farklılıklarımız bizi bu coğrafyadan ayıran özelliklerimiz. Bu toprakları Anadolu yapan, hoşgörüsüdür. Farklılıklara tahammüldür. Birarada yaşama kültürüdür. Irak  gibi, Suriye gibi değilsek, mezhepten, etnik kimlikten dolayı insanlar birbirini öldürmüyorsa bu toprakların kültürü sayesindedir. Bunu da yaşatanlardan olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

77’liler sayesinde Turan Emeksiz mezunları biraraya geliyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dernek ziyaretinde hazır bulunan Turan Emeksiz Lisesi 1977 mezunlarıyla da uzun süre sohbet etti.
Kendisinin de Turan Emeksiz  mezunu olduğunu kaydeden Ağbaba, “Ama  malesef ben lisenin son mezunuyum. Turan Emeksiz Lisesi denilince Malatya’da çok önemli bir değer akla geliyor.77’liler biraraya gelmiş, etkinlikler yapıyorlardı, onlardan görerek biz de lisenin 1985 yılı mezunları olarak buluşmaya başladık.Sonra 84’lüler biraraya gelmeye başladı.77’liler sayesinde tüm Turan Emeksiz mezunları örgütlenmeye başladılar. Kendilerine bu çok önemli dayanışma örneğini gerçekleştirdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Sanal Instagram haber içi