Ağbaba belirtilen tarihte bitirilmesinin mucize olduğunu söyledi

Siyaset Haber Girişi : 17 Mart 2018 13:53
Ağbaba belirtilen tarihte bitirilmesinin mucize olduğunu söyledi
CHP Genel Başkan Yardımcı

Kuzey çevre yolunun belirtilen tarihte bitirilmesinin mucize olduğunu belirten Ağbaba; “Kuzey Çevreyolu 1989’dan beri gündemde,  28 Mayıs 2017’de cafcaflı temel atma töreni yapıldı. Ulaştırma Bakanı 2020 Ağustos bitirilecek Kuzey Çevreyolu müteahhit firma ve Karayolları Genel Müdürü kürsüye çağırılarak 2019 Ağustos ayı olması istendi. Söz verildi, bizim Malatyalılar alkışladı. Kuzey Çevreyolu üzerine 4 tane farklı seviyede kavşak, 28 tane alt geçit, 3 tane de Devlet Demiryolları geçidi, 4 tane hidrolik köprü bulunmakta, 10 ay geçti yapılan bir tane geçide benzer bir şey yapmışlar, onun dışında başka bir şey yapılmamış. Ne zaman yapılacak? 2019’un Ağustos’unda bitirilmesi için mucize gerekiyor. 30 yıl Kuzey Çevreyolunun temelinin atılması beklendi, bir 30 yıl daha beklenmesini bekliyorlar. Herhalde şehrin plakasına göre yatırım yapıyorlar. Plakamız 44, iyi ki 60 değil. Çevremizde çevreyolu olmayan tek il Malatya. Elazığ’ın, Adıyaman’ın, Kayseri’nin, Gaziantep’in, Sivas’ın Kahramanmaraş’ın var büyük köy Malatya’nın yok. Rahmetli Mevlüt ağabeyde söylüyordu, Malatya’nın hakkını, hukukunu savunuyoruz. Malatya yönetilmez durumda. Malatya kimsenin umurunda değil. Malatya son derece kötü yönetiliyor.” ifadelerini kullandı.

Sanal Instagram haber içi

ÖZELLEŞTİRMENİN NE DEMEK OLDUĞUNU EN ÇOK MALATYALILAR BİLİYOR

Şeker Fabrikaları özelleştirmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Veli Ağbaba, “Sayın Başbakan ‘özelleştirilen kurumlar çalışacak’ diyor. En çok Malatyalıların bilmesi gerekiyor. İnönü Caddesi’nde yürümeye başladığınızda Tekel Sigara Fabrikası vardı. Fabrika aynı şekilde özelleştirildi, ‘çalışacak denildi’ ne oldu, kapandı AVM oldu. Sümerbank var, ‘çalışacak’ dediler, parayla binlerce iş başvuru formu dağıttılar ne oldu Sümerbank’ın yerine AVM geldi. Malatya esnafı bunu hak ediyor. Tekel satılırken sesi çıkmadı. ‘Üç bin lira maaş alıyor, yan gelip yatıyor’ dedi. Tekel kapanınca kendi iş yapmaya devam edecek sandı. Sümerbank kapatılınca esnaf sandı ki iş yapacak. En çok esnafı vurdu. Başbakan ‘özelleştirilen fabrikalar çalışacak’ dedi. Sümerbank, Tekel çalışıyor mu? Bütün Malatya gözünü kapattı bir tek biz sesimizi çıkarttık. Sümerbank 5,9 milyon dolara satıldı, içindeki makineler 3 milyon dolara satılarak o para çıkarıldı. Şeker Fabrikaları’nın zarar ettiği yok. Şeker Fabrikası’nın satışına, özelleştirmeye karşı çıkmak herkesin sorunu. Özelleştirmenin ne anlama geldiğini en çok Malatyalılar biliyor”dedi.

AKP MİLLETVEKİLLERİ AFET KANUNUNA DESTEK VERMEDİ

18-19-20 Ocak tarihlerinde Malatya’da meydana gelen kar yağışının kayısı ağaçlarına ciddi hasar verdiğini kaydeden Ağbaba, “Geçtiğimiz aylarda kar yağdı ve Malatya’da çok ciddi bir hasar oldu. Kayısı ağaçlarımızın dalları kırıldı. Çiftçi ne yapacağımı şaşırdı. Bir kanun teklifi verdik. Bu kanun teklifini bizim dışımızda destekleyen olmadı. Darende’nin bir mahallesinde 340, Kuluncak’ın 3 mahallesinde 17, Yazıhan’ın 7 mahallesinde 300, Hekimhan’ın 60 mahallesinde 4 bin 400 kayısı üreticisinin kar ağırlığına bağlı kayısı ağaçlarının dallarının kırıldığı tespiti yapılmış. Sadece Akçadağ’da Levent, Kürecik, Fatih, Balköy, Resuluşağı, Karadere gibi mahallelerde 14 bin ağacın, kar ağırlığına bağlı dal kırılması nedeniyle zarar gördüğü belirtiliyor. Malatya genelinde 40 bin dekar alan afetten etkilenmiş, resmi rakamlar bunu gösteriyor. Bu büyük afet sonrası kanun teklifi verdik maalesef AKP milletvekilleri de dahil bunu desteklemediler. Üreticileri duyan yok, anlayan yok. Malatya üreticisine afetten dolayı zarar ödemesi yapılmayacak gibi görülüyor. Konuyla ilgili mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

O MARŞ AKP’NİN MARŞI OLUR, HİÇBİR KUVVET O MARŞI BİZE SÖYLETEMEZ

Türkiye'nin bir gerçek bir de yapay gündemi olduğunu kaydeden Ağbaba, “Bir taraftan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi , bir tarafından açlıktan intihar eden insanlar diğer taraftan AKP Genel Başkanının dinde güncelleme yapılması söylemleri , İstiklal Marşı ile ilgili cümleleri var. Bu cümleleri bir Cumhuriyet Halk Partili söylemiş olsaydı linç ederlerdi. AKP Genel Başkanı istiklal Marşının bestesini beğenmiyormuş. Beyefendi tabi kendisi müzik uzmanı bilmediği bir şey yok, karışmadığı bir şey yok. Her şeyi bilen tek adam, kimin kaç çocuk doğuracağına , nasıl doğuracağına, nasıl besleyeceğine, hangi inşaatın yapılacağına hangi arzanin para ettiğini biliyor. Bilmediği bir şey yok, İstiklal marşı ile ilgili tartışma başlattı aslında bu tartışmanın sebebi dinde güncellemeden  dolayı kendi camiasından çok tepki aldı gündem değiştirerek dengelemeye çalışıyor. İstiklal Marşı’nı beğenmeyen anlayış aslında 200 yıllık Türkiye'nin demokratikleşme ile  hesaplaşmaya çalışan anlayıştır. Bazen Atatürk'e , İnönü'ye laf söyler bazen ülkenin kurucu değerleriyle çelişir Lozan’a laf eder.  Şimdi istiklal marşının bestesiyle uğraşıyor yakında ‘Ankara çok soğuk başkenti değiştirelim’ derse şaşmayın. Türk bayrağı ile ilgili de laf ederse şaşmayın. Bilsin ki böyle marş değiştireceklerse bizim marşımız olmaz. Türkiye'nin marşı olmaz ancak ve ancak AKP'nin marşı olur buna  hiçbir güç hiçbir kuvvet o marşı bize söylettiremez, hodri meydan yapıyorsa yapsın marşını.” dedi.

BİZİM ATALARIMIZ YUNUS EMRE, DEDE KORKUT TÜRKÇE KONUŞURLARDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Dil devrimiyle beraber geçmişle bağımız koptu’ diyorlar. Bizim atamız Yunus Emre, Dede Korkut, bizim aramız Mevlana, Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş’ı Veli. Bunlar Türkçe konuşuyorlardı. Eğer senin atan Arap’sa bilemiyoruz. Kimin hangi bağı kopmuş. Bizim atalarımız bu topraklarda yaşayan insanlar. Ama birilerinin atası Katar’da yaşıyorsa bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

OYLARIN ÇALINMASI KANUNLAŞTI

Pazartesi günü meclisten geçen seçim yasası ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba “Bir seçim yasası geçti. Bunun adı seçimde yapılacak hırsızlığı, yolsuzluğu, mühürsüz oyları yasalaştırma yasası. Ekonomik hırsızlık yapılıyor. Siyasi yan kesicilik çok. Şimdi de oyların çalınması kanunlaştırılıyor. Bunun sebebi yaptıkları anketlerde çöküşü görüyorlar. Şehit cenazelerini siyasete malzeme ediyorlar. Devlet Bahçeli ile iş birliği yapıyorlar. Doğu ve Batıyla kavga ediyorlar. Ama ne yaparsa yapsın anketlerde %45’i geçemiyorlar.”dedi.

MADEM İŞSİZLİK DÜŞÜYOR NEDEN KİMSE BUNU GÖREMİYOR?

İşsizlik var diyoruz TÜİK rakamları açıklıyor işsizlik rakamlarının düştüğünü söylüyor. Gerçek işsizlik tüm sendikaların raporlarına göre yüzde 18-20 arasında . Madem işsizlik oranı düşüyor, neden bunu kimse göremiyor? Türkiye'nin en büyük problemi işsizlik bir de bir mülakat sistemi getirdiler. AKP’li bakanların, milletvekillerinin, il başkanlarının torpili sadece memurluk için değil hastaneye girecek temizlik işçileri için bile reverans aranıyor. Bu zihniyet toplumu bölüyor. AKP 'ye üye misin , gençlik kollarında mısın? Diye soruyorlar ”dedi.

AMAÇ AKP GENÇLİK KOLLARINI DEVLETE YERLEŞTİRMEK

“Eskiden fakir fukaranın tek güvencesi KPSS vardı.KPSS de  bu dönemde resmen yok sayıldı” diyerek konuşmasını sürdüren                 “90-95 puan alan çocuklar gençler sahipleri yok diye AKP'li milletvekili , il başkanı tanımıyor diye işe giremiyor. Bu sadece CHP için değil  AKP’ ye oy veren fakir fukara içinde geçerli. Araştırın bakın kimler istisnai kadroda memur olmuş. Malatyalı milletvekilleri de dahil kimler memur olmuş nerelere atanmış bakın. AKP'nin adaleti sadece kendi yakınlarına. Mülakatların amacı AKP gençlik kollarını devlete yerleştirmek ”dedi.

KİRPİNİN KAÇ İĞNESİ VAR?  SORUSUYLA  MEMUR ALIYORLAR

Ağbaba; “Sözlü mülakatlar dillere destan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaç tane torunu var?İnfaz koruma memuruna ‘kuduz aşısını kim buldu? Öğretmen adaylarına ‘ reis denince aklınıza kim geliyor? Allah’ın varlığını bize kanıtla, Gezi Eylemlerine katıldın mı? SGK  müdürlük sınavına girenlere, Cumhurbaşkanı seçilirse tek adam olur mu? Bir başka kurum sınavında  ‘bir kirpinin yaklaşık kaç tane iğnesi vardır? Taşeron işçiye Cumhurbaşkanı nereli? diye soruyorlar. Herkes bunları görüyor isyan ediyor, tarihimiz boyunca bu kadar ayrımcı, adaletsiz, haksızlık yapan bir hükümeti görmedi. Türkiye bundan kurtulacağımız günler yakın onu da söyleyelim bunlarında hesaplarının sorulacağını bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET ŞEKER İŞÇİLERİNİ KANDIRIYOR, KAMUYA GEÇMEK HAYAL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Genel Başkanımızın talimatıyla oluşturduğumuz bir heyet var. 20 Şeker Fabrikasını hep birlikte gezdik. Birileri Ankara’da bir ittifak kurmaya çalışıyor. İsmini ‘Cumhur İttifakı’ koyuyor. Bu ittifak çıkar, koltuk ittifakıdır. Şeker Fabrikaları’nda bir ittifak oluşmuş durumda; Saadet, İyi, Demokrat, Doğru Yol Partilisi herkes bir ittifak kurdu. Bunun ismi ekmek, vatan ittifakıdır. Şeker Fabrikaları özelleştirilirken, birçok hile yapılıyor, işçiler kandırılıyor. Elimizde Şeker Fabrikası şartnamesi var. Bu şartnameye göre Şeker Fabrikaları’nda çalışan insanlar işsiz kalacaklar. Şeker işçileri, hükümetin söylediği gibi kamuda çalışamayacaklar. İhale şartnamesine göre, satılacak fabrikalarda çalışan işçiler, emeklilik hakkını kazanmamış olmak ve mevzuatta yer alan koşulları taşımaları kaydıyla 4B kapsamında bir başka kamu kuruluşunda istihdam edilebilecekler. Ancak burada çalışanların yüzde 60-70’i emeklilik hakkını kazanmalarından dolayı, geriye kalanlarda mevzuata takılarak 4B kapsamında bir başka kamu kurumuna geçemeyecek, çalışamayacaklar.” İfadelerini kullandı.

MÜCADELEMİZ İLK SONUCUNU VERDİ KOTA DÜŞÜRÜLDÜ

İlhan içen  haber arası

“Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilme kararı Türkiye’nin her kesiminde ortak bir görüşe sebep oldu. Sağcı solcu herkes Şeker Fabrikaları’nın kapatılmasına karşı çıkıyor” diye konuşan Vei Ağbaba, “Geçmişimize baktığımız zaman Şeker Fabrikalarının Atatürk temellerini attı. İnönü, Adnan Menderes, Demirel, Necmettin Erbakan, Ecevit kurdu. Bu nedenle şeker fabrikaları vatandır, vatanı savunmaktır. Nişasta bazlı şeker ‘sentetik zehir’ dediğimiz kota meclise geldi. Grubumuz ve Şeker Fabrikaları’nı gezen milletvekillerimiz sayesinde kota yüzde 10’dan yüzde 5’e çekildi. Haftaya Salı günü de Konya’da olacağız, ardından Kastamonu’ya gideceğiz ve oradaki işçilerle Şeker Fabrikası’nın satılmaması için tavrımızı koyacağız”dedi.