Ağbaba'dan Aydın Açıklaması

Malatya Haber Girişi : 01 Haziran 2022 16:53
Ağbaba'dan Aydın Açıklaması
Ağbaba'dan Aydın Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Aydın ili Didim ilçesi için yazılı açıklama yaptı 

Sanal Instagram haber içi

 

 

İnternet sitenizde ve gazetenizde yer alan haberlerinize ilişkin açıklamamız;

‘‘Her şeyden önce ortada benim dahil olduğum ya da beni ilgilendiren bir ihale ya da işlem yok. Didim Belediyesi’nin de konu ile uzaktan yakından bağlantısının bulunmadığını anlıyoruz. Bu haberler üzerine konuyu araştırarak öğrendiğim bilgi şu şekilde; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bir ihale yaparak Didim’deki bir arsasını satışa çıkartıyor, iki şirket bu ihaleye katılıyor ve biri kazanıyor. İhale açık artırma usulüyle gerçekleştiriliyor ve en şeffaf ihale yönteminin bu olduğu herkesçe biliniyor.

 

 

Haberde sanki bu ihale 21/B ihalesiymiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış, ancak bu da gerçek değil. Yine bu araziye bitişik amfi tiyatro arazisinin de konuyla bir ilgisi olmamasına rağmen sırf Belediyeyi eleştirmek amacıyla bizim de adımızı karıştırarak bu şekilde yıpratılmamız hedeflenmektedir. 

Kaldı ki, bu ihale benim ya da Didim Belediyesi’nin etki edebileceği, etki alanında olan bir ihale de değil. Sosyal Güvenlik Kurumu başkanını ve ihaleyi yapan bürokratlarını AKP iktidarı atıyor. Buna rağmen ihaleyi kazanan şirkette yakınlarım olduğu iddiasıyla şahsımı yıpratmaya dönük bir itibar suikastı söz konusu. Benim yakınlarımın bir şirkete ortak olması ya da bir ihaleye katılması kendi yasal haklarıdır. Bir usulsüzlük varsa, bunun ortaya konulması gerekir. Böyle bir şeyin de olması mümkün değil.

Devletin bir kuruşuna göz diken, kamunun malına el atan namussuzdur, alçaktır. Karşısında da bizi bulur. Bu konuya adımı karıştırarak siyasi bir sonuç elde etmeye çalışanlarla, hukuk önünde hesaplaşacağımın bilinmesini istiyorum.’’

 

Veli AĞBABA 

CHP Genel Başkan Yardımcısı

İlhan içen  haber arası

Malatya Milletvekili

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakan 02 Haziran 2022 22:19

    Veli bey doğru söylüyor.sgk nın yaptığı bir ihale nasıl oluyorda Didim belediyesi ve Chp milletvekilimiz sayın veli Ağbaba ya iftira atnaya kadar uzanıyor.Sgk devlet kurumu.Belediyeyeyle ne ilgisi olabilir.