Ağbaba'dan Gürkan'a Sert Tepki

Malatya Haber Girişi : 07 Eylül 2021 14:43
Ağbaba'dan Gürkan'a Sert Tepki
Ağbaba'dan Gürkan'a Sert Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba;  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘sosyal tesis yapacağız’ diye devraldıkları YİMPAŞ’ı özel sektöre devrettikleri yetmemiş olacak ki şimdi de akaryakıt istasyonu açıyorlar. YİMPAŞ,Malatya Büyükşehir Belediyesi elinde kültür ve sosyal tesis dışında her şey oldu” dedi.

Sanal Instagram haber içi

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat merkezi olarak kullanılmak üzere, 30 yıllığına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan devraldığı YİMPAŞ arazi ve binalarına akaryakıt istasyonu açma planına tepki gösterdi.

 

 

49 Bin M2’lik  kapalı alanı, 17 bin M2’lik arazisiyle YİMPAŞ’ın 30 yıllık kullanım hakkı, 2020 yılı Haziran ayında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Ağbaba, “Büyükşehir Belediyesi tarafından defalarca yapılan açıklamada YİMPAŞ’ın kütüphane, kültürel tesisler,sosyal tesis, gençlere hizmet verecek sosyal ve sportif aktivite mekânları kurulacağını söylenmesine rağmen 8 Nisan 2021  tarihinde yapılan ihale ile bina ve arazilerin 29,5 yıllığına özel sektöre devredilmesi, devir aldıkları bir binayı halkın kullanımına kazandıramayan Malatya Büyükşehir Belediyesi açısından üzüntü vericidir” dedi.

 

 

Ağbaba, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘sosyal tesis yapacağız’ diye devraldıkları YİMPAŞ’ı özel sektöre devrettikleri yetmemiş olacak ki şimdi de akaryakıt istasyonu açıyorlar. Belediye Başkanı Gürkan “Yıllardır atıl vaziyette bulunan YİMPAŞ binası Büyükşehir Belediyemiz uhdesine geçmiştir. Pek yakında bu alan hemşerilerimizin istifadesine en güzel şekilde sunulacaktır.”derken, en güzel şeklin içine akaryakıt istasyonu eklenmiş. Malatyalılar YİMPAŞ’ın sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı bir tesis  isterken, özel sektöre devir edilmesi ile hayal kırıklığı yaşadılar.

 

İlhan içen  haber arası

Aynı binayla ilgili sayısız fikir ve proje ortaya konulması düşündürücüdür.Belediye imkanlarının bu kadar hoyratça ve sorumsuzca harcanması kabul edilemez.Fonksiyon değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğu kamuoyuna açıklanmalıdır. Bir taraftan ‘kütüphane, sosyal tesis, kurs merkezleri ve kültürel donatılar yapacağız’ diyip diğer taraftan bu tesislerin yanına akaryakıt istasyonu yapmak ne büyük çelişkidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HAYRETTİN BAŞDEMİR 08 Eylül 2021 16:08

    BANA CEVAP VEREN GARDAŞIM,SEN BU YAŞTAN SONRA BANA OKUMA YAZMAYI ÖĞRETEMEZSİN,BEN,SENİ BİR KERE GÖREYİM SENİN NE OLDUĞUNU ANINDA OKURUM,İKİNCİSİ,DİYORSUNKİ SAYIN SELAHATTİN GÜRKAN BAŞKANIN,YAPTIĞI İŞLER,BAŞKASININ PROJELERİ,PEKİ NEDEN ŞU ANA KADAR YAPILMADI,ÜÇÜNCÜSÜ BENİ BİR MALATYA TANIYOR,BİLİYOR,SENİDE TANIYOR,BİLİYOR,SENİNDE NE OLDUĞUNU BİLİYOR,BENİMDE NE OLDUĞUNU BİLİYOR.SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU MALATYA HİÇ İLERLEMEDİ,HEP GERİLEDİ,SİZLER HEP ONUN BUNUN MAŞASI OLDUNUZ

  • HAYRETTİN'e Cevap 08 Eylül 2021 11:12

    Sevgili Hayrettin. Öncelikle Destek Hizmetleri DB.'da görev yaptığını biliyorum. Kaç yıllık belediye çalışanısın bilmiyorum ama sana bir iki ufak tavsiyem olacak. İlk olarak yazılı mecralarda komple büyük harflerle kendini ifade etmeye çalışmak. Bağırma eylemini temsil eder. Olması gerektiği gibi cümleye başlarken büyük harfle başla sonrasında gelen harfleri ise küçük kullanmaya çalış. İkinci olarak virgül ile aranızda ne geçti bilmiyorum ama virgüle bu kadar torpil yapma. Bazen de noktaya şans ver. Hatta ara ara soru işareti ve ünlem işareti dahi kullanabilirsin. Birde noktalama işaretlerinden sonra bir tane boşluk bırakmak daha şık olabilir. Soru sorduğunu anlamamızı sağlayan mı, mu, mi gibi şeyler ait oldukları kelimeden ayrı yazılır. Bunca yıllık belediye çalışanı bunca yıldır yazmayı dahi öğrenememiş gelmiş burada "Boş beleş insanların gazına gelmeyin." deyip kendini o güruhtan ayrı tutuyor. Kusura bakma Hayrettin bey bunca yıldır devlet kurumundan para alıp, sağa sola ahkam kesip laf yetiştireceğine tırnak kadar kendini geliştirme gayretinde bulun da en azından yazmayı öğren. Bunu dahi yapmamışsan senin tabirinle en "BOŞ BELEŞ İNSAN" sensin. Burası birilerine yaranmak için kocaman harflerle adını soyadını yazıp ahkam keseceğin bir yer değil. Son olarak bende sana ufak bir tavsiye. Belediyede Selahattin Gürkan'ın yaptığı işler kimlere ait onu bir öğren. Son olarak adamların SAYIN BAŞKANINA bıraktığı yarım işler yavaş yavaş bitiyor. Bundan sonra ufuk açan projeleri hep beraber göreceğiz.

  • HAYRETTİN BAŞDEMİR 08 Eylül 2021 10:00

    MEMET BEY,SAYIN SELAHATTİN GÜRKAN BAŞKANIM,BİR ÇİVİ ÇAKMAMIŞ İSE,87 PROJEYİ KİM YAPTI O ZAMAN,BİLİP BİLMEDEN,BOŞ BELEŞ KONUŞMAYIN,“MALATYALI,LAKABI OLAN VATANDAŞ SEN GERÇEK BİR MALATYALI OLAMAZSIN,ÇÜNKÜ GERÇEK BİR MALATYALI,DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE MİLLİYETÇİ BİR BAŞKANIN,YAPTIKLARINI GÖRÜR VE O İNSANA DESTEK OLUR,TAYYAR GARDAŞ,TAM TERSİNE SAYIN SELAHATTİN GÜRKAN BAŞKANIM,GELDİKTEN SONRA MALATYA KALKINDI VE İLERLEDİ,SİZ BUNU GÖREMİYECEK KADAR KÖRSÜNÜZ,SİZLER,BAZI BOŞ BELEŞ İNSANLARIN,DOLDURUŞA VE GAZLARINA GELEN BİR ROBOTSUNUZ,CUMALİ GARDAŞ,DAHA EVVEL,YİMPAŞ VE BİR ÇOK YERLERİ YAPIP BOŞYERE PARALARIMIZI HARCUR EDENLERE O ZAMAN GİDİN HESAP SORUN,ÇOK ŞEREFLİ,NAMUSLU VE HAYSİYETLİ İSENİZ, O ZAMAN BEN SİZİN ANLINIZDAN ÖPERİM.YOKSA BOŞ BELEŞ KONUŞMAYIN,SAYIN SELAHATTİN GÜRKAN BAŞKANIM,MALATYA’YA,87 PROJE YAPTI VE YAPIYOR,ASLANTEPE’Yİ,UNOSCO KOYA KOYDU,,DAHA BİR ÇOK PROJELER YAPIYOR VE YAPTI,AMA BİZ NANKÖR BİR MEMLEKET OLDUĞUMUZ İÇİN İNKAR EDERİZ.ONUN,BUNUN,LAFINA,GAZINA GELEREK HEMEN İNSAN HARCARIZ.

  • HAYRETTİN BAŞDEMİR 08 Eylül 2021 08:39

    BİZ MALATYA’LI OLARAK NEDEN İLERLİYEMİYORUZ,BİLİYORMUSUNUZ,ÇÜNKÜ BİZLER,MALATYA,VATANDAŞI OLSRAK,DÜRÜST,ÇALIŞKAN VE MİLLİYETÇİ BİR İNSANIN YANINDA DEĞİLDE,BAŞKA TARAFTA,OLMAYI HEP TERCİH ETTİK.BEN O YORUMDA BALON YAZAN VATANDAŞA SESLENİYORUM,ASIL BALON SENSİN,ÇÜNKÜ SİZDE TERBİYE,AHLAK DENİLEN BİR ŞEY YOKTUR,KİŞİYE SAYGINIZ YOKSA,MAKAMA SAYGINIZ OLSUN,AMA SİZ HAKLISINIZ,ÇÜNKÜ SAYIN SELAHATTİN GÜRKAN BAŞKANIM,DÜRÜST,ÇALIŞKAN VE MİLLİYETÇİ BİR İNSAN OLDUĞU İÇİN,O SİZE BATIYOR,BALON DİYEN İNSAN,BİR ARAŞTIRTIRDINMI,SORUŞTURDUNMU,BU BAŞKAN NELER YAPMIŞ,NELER YAPMAMIŞ,BİLMİYOR VEYA KÖR İSEN SAYIN BAŞKANIM’IN FACEBOOK’A BAK GÖR NELER YAPMIŞ,GÖRÜR UYANIR,YÜZÜN KIZARIR,EĞER BİRAZ UTANMA VARSA,BAKIN ARKADAŞLAR,BİZ MALATYA MİLLETİ OLARAK,DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE MİLLİYETÇİ BİR BAŞKANIN,YANINDA OLUP VE ONA DESTEK VERMELİYİZ.BOŞ BELEŞ İNSANLARIN GAZINA GELMEMELİYİZ.

  • Mitat 07 Eylül 2021 22:45

    Selahatin baskan cakiri haci uguru aratir oldu balon cikti

  • Malatyalı 07 Eylül 2021 17:15

    Selahattin Başkan adaletten bahsediyordu şeffaflık diyordu ne oldu Selahattin bey yimpaş binasını kime verdinizde şimdi akaryakıt yeri veriyorsunuz sorsalar hak hukuk adalet yapılanlara bakıyoruz sözleriyle uyuşmuyor kime kaldı kimlere kaldı Malatya çok yazık oldu ama biz Hakediyoruz

  • Deniz Gür 07 Eylül 2021 16:03

    Selahattin Gurkan'ın alehine olan tüm haberleri yapıyorsunuz. Malatya'ya Yapılanları görmemizlikten geliyorsunuz