AĞBABA: MALATYA'YA FİNANSMAN DESTEĞİ LAZIM

Siyaset Haber Girişi : 09 Mart 2016 14:51
AĞBABA: MALATYA'YA FİNANSMAN DESTEĞİ LAZIM

AĞBABA, “HER 6 ESNAFTAN 1’İ KREDİ ALABİLDİ”

Sanal Instagram haber içi

BAKAN AĞBAL“KONUYU TAKİP EDİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da 30 bin liralık faizsiz krediden yararlanmak her 6 esnaftan birinin kredi alabildiğini belirterek esnafların mağdur olmaması için Malatya’ya ek ödenek gönderilmesini istedi. Ağbaba, faizsiz kredinin başarıya ulaşması için  esnafa sicil affı getirilmesi gerektiğini de vurguladı.Ağbaba’ya cevap veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, diğer bakanlar ile birlikte konuyu takip ettiklerini belirtti.

Malatya’da faizsiz krediye başvuran esnafların pek çoğunun sıra beklemesi, bazılarının da geçmişteki çek-senet protestoları yüzünden kredi başvurusu yapamamaları CHP Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Meclis gündemine taşındı. Ağbaba,Maliye Bakanı  Naci Ağbal’dan Malatya’ya ek ödenek gönderilmesini istedi.Bakan Ağbal ise, “Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, kendisi bu konuyla ilgileniyor, diğer bakanlarımızla beraber konu takip ediliyor”dedi.

BÖYLE GİDERSE KREDİ ALMAK YILLARI BULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada  “Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi tarafından 30 bin liralık faizsiz kredi uygulaması başladığından beri 268 esnaf 10 milyon 595 bin kredi kullanmış. 410 kişinin başvuru yapmak için sıra beklediği, 835 esnafın ise dosyasını hazırlayarak beklediği Malatya'da bugüne kadar neredeyse her 6 kişiden 1'i kredi kullanabildi. Bu şekilde giderse başvuranların kredi alması birkaç yılı bulacak gibi gözüküyor, Malatya'ya finansman desteği lazım. Başvurulara bakıldığında Malatya'ya mutlaka yeni kaynak gösterilmesi gerekiyor. Türkiye genelinde binlerce esnaf kredi hayalî kuruyor. Kendilerini alacakları krediye göre ayarlayan, borçlarını erteleyen esnafları mağdur etmemek lazım. Malatya gibi büyükşehre daha fazla ödenek verilmesini istiyoruz.”dedi.

SİCİL AFFI ESNAF İÇİN CAN SİMİDİ OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 30 bin liralık kredinin başarılı bir sonuç vermesi için esnafa sicil affı getirilmesi gerektiğini belirtti. Ağbaba konuşmasının devamında  “Tabii, bir de kredi kullanmak isteyen ama geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı çekleri, senetleri protesto edilen esnaflarımız var, bu esnaflarımız için mutlaka bir sicil affı getirilmeli. Sicil affı esnaf ve sanatkârlarımız için bir can simidi olacaktır. Sicil affının 30 bin liralık kredinin başarılı olması için önemli bir şart olduğu unutulmamalı. Bu konuda Malatya olarak destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”dedi.

BAKAN AĞBAL; “KONUYU TAKİP EDİYORUZ”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın talebini Meclis genel kurulunda değerlendiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, kendilerine de konuyla ilgili çok sayıda talep geldiğini belirterek “Diğer bakanlarımızla birlikte konuyu değerlendiriyoruz” dedi. Bakan Ağbal’ın konuşması şu şekilde; “Sayın Ağbaba, 30 bin lira faizsiz kredi desteği… Biliyorsunuz, seçim döneminde, seçim beyannamemizde bütün vatandaşlarımıza, esnafımıza o zaman bir vaatte bulunmuştuk, "30 bin lira faizsiz kredi desteği vereceğiz." şeklinde Hükûmet Eylem Planı'mızda da bunu belirledik. Vatandaşlarımız tabii, yoğun bir müracaatta bulundu. Öncelikle, biz esnafımıza bugüne kadar her aşamada çok önemli destekleri sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Zaman zaman bize gelen talepler de var, Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, kendisi bu konuyla ilgileniyor, diğer bakanlarımızla beraber konu takip ediliyor.”

 

İlhan içen  haber arası