casino siteleri

Ağbaba’nın mecliste 14 adet dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekesi bulunuyor

Siyaset Düzenleme Tarihi : 11 Ekim 2020 13:01 Haber Girişi : 11 Ekim 2020 13:03
Ağbaba’nın mecliste 14 adet dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekesi bulunuyor
Ağbaba’nın mecliste 14 adet dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekesi bulunuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın mecliste 14 adet dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekesi bulunuyor.  Ağbaba, CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ardından en fazla fezlekeye sahip milletvekili.

YouTube Haber arası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de 178 milletvekiline ait bin 61 dokunulmazlık dosyası bulunurken CHP’de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 fezlekesinden sonra en fazla hakkında fezleke hazırlanan isim CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın olduğu öğrenildi. TBMM’de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ise 12 dokunulmazlık dosyası bulunurken HDP’de 55, AK Parti’den 11, MHP’den 4 ve İYİ Parti’den de 5 vekilin fezlekeleri bulunuyor.

 

“Tank palet de var, Yasin El Kadı da “

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’dan sonra en fazla dokunulmazlık fezlekesi olan milletvekili Veli Ağbaba’nın hakkındaki 14 fezlekesi mecliste bekliyor.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hakkında hazırlanan fezlekelerde, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara devredilmesini eleştirmesi, Etiler Polis Okulu arazisinin Suudi İşadamı Yasin El Kadı’ya verilmesi ve 2017 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı hakkında yaptığı konuşmalar için açılan soruşturmalarda yer alıyor.

Hakkında açılan fezlekelerle ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, soruşturmaların tamamen siyasi olduğu görüşünü paylaşarak “Kamunun, halkın hakkını, hukukunu savunduğum, peşkeşe dur dediğim için dokunulmazlığımın kaldırılmasını isteniyor. Şükürler olsun ki hiçbir fezlekem rüşvetten, yolsuzluktan, dolandırıcılıktan değil. Tank Palet’in satışına, Polis okulu arazilerinin peşkeş çekilmesine karşı çıktığım için fezleke hazırlamışlar. Bu fezlekeler benim için onurdur. Yüz fezleke daha hazırlasalar da gerçekleri söylemeye, talana, peşkeşe karşı çıkıp, Türkiye’nin çıkarları için mücadeleye devam edeceğim. Bir adım geri adım atan namerttir.” dedi.