casino siteleri

Ali RAVCI YENİ MALATYASPOR SPORTİF DİREKTÖRÜ

Yeni Malatyaspor son dört buçuk yılda iki şampiyonluk birde lig onunculuğu gibi müthiş bir başarı kazanmıştır. Şu anda da Süper Lig ikincisidir.  Tabi Malatyalılar merak ediyor. Bu başarının kaynağı nedir diye. 50 yılını futbola veren bir kişilik olarak iddia ederek derim ki, Yeni Malatyasporun bu gerçek başarısının altında 5 yıldır hizmet veren Sportif Direktör Ali RAVCI nın adı yazılıdır. Başkan Adil GEVREK ile göreve başlayan Ali RAVCI, her konuda ayrı bir sorumluluk taşımaktadır.  Futbolcu transferlerinden tutun, hazırlık maçlarından kamp yeri tespitlerine kadar hep onun imzası vardır. Transfer konusu kulüpler için çok önemlidir. Malatyaspor bu konuda 5 yıldır olumlu çalışmalar sergilemiştir, Bütçesini aşacak futbolculardan kaçınmış, transfer komitesinin bilinçli çalışması ve menajerlerden gelen teklifleri pozitif değerlendirerek, sezon içinde de takip ederek, Başkan ve Ali Ravcının vereceği son kararla gerçekleşmektedir. Yapılan 5 transferin 3 ü müspet çıkarsa hata aza indirgenmiş sayılır. Mesela DIA yı bana da teklif etseler hayır demezdim. Zira geçmişi belli olan bir futbolcu. Buna benzer hatalar olabilir, Anlaşılacağı üzere takım transferlerde başarılıdır. Teknik Direktörlük A diploması ve yeni ihtas edilen Sportif Direktörlük diploması sahibi olan Ali RAVCI Yeni Malatyasporun gerçek  Mimarıdır. Yani Malatyalılar şunu çok iyi bilmelilerdir ki, bugün Malatya Lig 2.si durumuna kadar yükselmiş ise bu bir futbol mimarisidir. İşte bu mimarın adı da Malatya doğumlu Ali RAVCI dır.  Bu mimarı göreve getiren,  gerçek başarı sahibi Başkan Adil GEVREK tir. Ve gene Başkanın sözleşme imzalattığı Erol BULUT da bu ligin en başarılı teknik direktörüdür.

   Henüz 13 yaşında iken Malatyaspor alt yapısında futbola başlayan Ali RAVCI, 17 yaşında Balıkesirspor’ a transfer olup ilk profesyonel imzayı orada atmıştır ve o sezon Balıkesirspor şampiyon olmuştur. 18 Yaşında Fatih TERİM onu Ümit Milli takımına davet etmiştir. 18 yaşında Sarıyer Takımında Süper Ligde oynamaya başlamıştır. Başarılı orta saha oyuncusu olarak Kayseri’de Van’da ve Gaziantep’de top koşturmuştur. Gaziantep Sporda oynarken ben de sürekli takip etmişimdir. Liglerin efendi futbolcusu olarak dikkat çekmiştir. Sonra memleketi Malatya’ya gelip gene süper ligde top oynamıştır. Hayatı futbol olan ve futbolla geçen Ali RAVCI en son Yozgat’ da futbolu tamamlamış ve Teknik Direktörlük sınavlarından başarıyla çıkmış, A Diploması kazanmıştır. Değişik kulüplerde antrenörlük yapmıştır. Daha sonra yeni açılan Sportif Direktörlük sınavını da başarıyla bitirip, bu diplomayı da ilk alanlardan olmuştur.

    Benim futbol felsefemde, bir takımı başarıya götüren yönetimdir. Yönetim işi ya iyi bilecek, ya da iyi bilenleri yönetime alacak. İşte başkan Adil Gevrek’in başarısı buradan geliyor. Hem Malatyalı hem 25 yıl süper lig takımlarında top oynamış ve hem de 2 Diploma sahibi Ali RAVCI gibi pozitif bilimsel çalışan bir futbol adamını göreve getirmesi 5 yıllık başarının adıdır.

   Emek kutsaldır, bunca yıl futbola emek veren sevgili Ali, maddi olarak tam karşılığını alamamış olsan da, şimdi tüm Malatyalılar seni sevgi ile bağrına basıyor, manevi olarak ta senin emeğinin karşılığını veriyorlar. Eline, emeğine sağlık ALİ. Allah senden razı olsun. ALLAH seni mahcup etmesin. Sen her şeye layıksın. İnşallah Malatya Süper Ligde,  şampiyon olur. Senin emeklerin de karşılıksız kalmaz. Senin gözlerinden öpüyorum.  Bu yazımı takip edip seni daha yakından tanımaya çalışan tüm okurlarıma da en derin saygılarımı sunuyorum.