AMERİKA OTURMUŞ SİNSİCE SEYİR EDİYOR

Malumunuz;  Amerika’nın yakın tarihe kadar yaptığı birçok zulümden dolayı ağzı  yandığı için, artık geçmiş hadiselerden dersler çıkararak, her olaya sazan balığı gibi dalmıyor.  Yakın tarihte suni ve yalan bahanelerle, Afganistan ve Irak ve orta doğuda maddi manevi büyük kayıplar verdiği için, artık bölgede gelişen olayları kendi lehine çevirmek için, her olaya balıklama dalmıyor. Bölgede var olan tarafları biri birine çatıştırarak bazı sonuçlar elde etmeye çalışıyor. İşte şu anda aynen bölgede olduğu gibi.

 

Bugünkü yazımızda; yakın tarih Ortadoğu hinterlandının bütün  geçmiş sürecinin detaylarına girmeden, son olaylara baktığımızda;  Amerika gerçekten bölgede bir daha en az yüz yıl sönmeyecek büyük bir ateşin fitilini ateşlemek için sinsi ve çok büyük bir planı devreye koymanın çabası içindedir.  Bölgede ( Suni  ve Şii )çatışmasını körükleyerek, bölgede yüz yıllar boyu Müslümanlar arasında sürecek olan bir kan davasını başlatmak istiyor katil Amerika. Fakat maalesef  bölgede ki bazı Müslüman ülkeler ve bazı insanlar; halen bu oyunu fark etmeyecek kadar kör ve sağırdırlar. ( IŞİD )’in bir Amerika ve İsrail projesi olduğunu bir türlü görmek ve kabul etmek istemiyorlar.

 

Evet, ( IŞİD ) hareketinin içinde El kaideden ve El Nusra hareketinden ayrılan bir kısım samimi insanların olduğu görüntüsü doğrudur. İşte asıl Amerika bu görüntüyü dünyada ki bazı Müslümanlara lanse ederek, dünyadaki samimi Müslüman gençleri bu hareketin içine çekerek imha etmektedir. Çünkü örgütün asıl kontrolü şöyle veya böyle, Amerika’nın asıl amaçlarına hizmet ettiğinin anlaşılmaması için, çok sinsi ve ince bir plan işlemektedir bölgede. Şöyle bir düşünün; (IŞİD) Örgütü, İsrail’e saldırmıyor.  Zalim Beşşar Esed’e saldırmıyor. Amerikan kuklası Mısır’daki zalim El Sisi’ye saldırmıyor  ve maalesef, Beşşar Esed’e karşı olan diğer guruplarla savaşıyor. Peki, siz bu manzaradan nasıl bir anlam çıkardınız  acaba?  Oturup ta aklım selim detaylı bir muhasebe yaptığınızda, mutlaka  asıl gerçekleri anlayacaksınız.

 

Çünkü oyun çok büyük. Geçmişte 19 defa Haçlı orduları ile gelip Ortadoğu’yu alamayan Hristiyan batı dünyası; Osmanlıyı yıktıktan sonra, 1948 de Jandarmalık görevini verdikleri İsrail’i kurdurtup bölgede çıkar ve menfaatlerini korumak için İsrail karşısında güçlü bir Müslüman devlet asla istemiyor.  Onun için Ortadoğu da, bir şekilde bütün devletlerin iplerini  ellerine aldılar. Fakat son iki devlet; onlar için büyük bir tehlike arz ediyor. İşte bu iki devlet ; ( Türkiye ve İran’dır.)  Fakat maalesef sınır komşumuz ve din kardeşimiz İran, bir türlü bu tehlikeyi görmek istemiyor ve Türkiye ile uzlaşma noktasına yaklaşmıyor bir türlü.

 

Oysaki Amerika ve Batı dünyası; artık göstere göstere bölgede   yüz yıl daha  sönmeyecek bir ( suni ve Şii )Çatışmasının fitilini ateşlemeye çalıştığını sokaktaki beş yaşındaki çocuklar dahi  görüyor ve anlıyorlar. 

Fakat İran bu noktadan bir türlü ikna olmuyor  ve mezhep taassubundan bir türlü kurtulamıyor. 

İran, ( Şİİ’liği ) adeta bir din gibi bölge de lanse etmeye çalışıyor.  Oysaki siz mezhepleri din gibi görmeye çalıştınız mı; işte o zaman Müslümanlar arasında asla ( VAHDETİ) kurmanız mümkün olmaz. 

İşte yüz yıllardır dünyanın bazı bölgelerinde süregelen mezhep savaşlarının sonuçlarını görüyoruz… 

Evet, işte samimi Müslümanlar  bütün bunlardan bazı dersler çıkararak, şöyle veya böyle üzerimizde oynanmak istenen bu bazı plan ve projelere asla alet olmamalıdırlar.

 

Her ne kadar ( IŞİD) hareketinin içinde bazı samimi Müslüman gençler var görüntüsü verilmek isteniyorsa da;  bu insanlar bir projenin parçası olduklarının farkında değiller.  Çünkü asıl ipler;  Amerika, İngiltere ve Almanya’nın elindedir. Bizim Ortadoğu’da gördüklerimiz; onların sahneye koydukları bir deneme sahnesidir. 

Başarırlarsa ne ala. Yok olmasa; başka bir denemenin içine gireceklerdir, yıllardır bütün dünyada her gün yaptıkları gibi.Onun için; uyan ey Müslüman kardeşim, uyan artık kendine gel

35 yıldır aynı dış güçler; Marksist, Leninist, Komünist terör örgütü  PKK’yı destekleyerek bizi bölmeye, parçalamaya çalışmıyorlar mı?

 Saygılarımla. / lutficaner@gmail.com