Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini çarpıttı

Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini çarpıttı

Malatya'da TOKİ Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan deprem konutları hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Malatya’ya davet ederek hizmetleri görmesini istedi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğünün Basına gönderdiği bültende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni örnek gösterdiğini iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini çarpıtttı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ depreminden sonra hemen bir yılı doldurmadık. Oradaki biten konutların teslim törenini yaptık. Yılsonuna kadar kalanını da yapıp teslim edeceğiz. Bay Kemal bu kadar kısa zamanda nasıl bitti diye gidip görsün. Malatya’yı gidip görsün. Görsün ki; belki nasıl da bunları yapmışlar der.” İfadelerini kullandı. 

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü ise bu sözleri Büyükşehir Belediyesini ekleyerek TOKİ Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan deprem konutlarınında o iki kurumu anmadan sadece Büyükşehir Belediyesi yapmış gibi göstererek bülten gönderdi.

Gönderilen Bültende AK Parti Grup Toplantısı’nda milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediyeciliği ile CHP Belediyeciliğini kıyaslayan videolar izletti. Belediyelerin zor dönemlerde ürettiği hizmetlerin altını çizen Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstererek, “Bay Kemal şöyle yerinde gidip bir görsün Malatya’ya baksın. Baksın da belki bunları nasıl yapmışlar der” şeklinde konuştu.

Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükşehir Belediyesi'ni değil TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığını işaret etmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugunkü grup toplantısında AK Partili Belediyelerin hizmetleri anlatılırken gosterdigi görüntüler Malatya’da Önceki dönem Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı ve Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır döneminde yapılan Hürriyet Parkı, Turgut Özal Tabiat Parkı, Sanat Sokağı ve Kultür Evi gösterildi


10.02.2021 17:53:00