Büyükşehir’de 7 Personel açığa alındı iddası

Büyükşehir’de 7 Personel açığa alındı iddası

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığında çalışan bir işçi, çalışma koşulları ve ücretinin iyileştirilmediği iddiasıyla belediye binasındaki asma köprüye çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu.
İntihar vakası sonrası Büyükşehir Belediyesinin fotoğraf ve video çektikleri için 7 personeli açığa aldığı iddia edildi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaşanan intihar Vakasına İlişkin Basın Açıklaması yaparak, şahısla ilgili yapılan incelemelerde ve ortaya çıkan raporlarda kendisinin olay anında 122,5 promil alkollü olduğu tespit edilmiştir. İlgili şahsın, madde bağımlısı olduğu, psikiyatri servisinde yatarak tedavi edilmek istendiği, fakat şahsın bunu kabul etmediği daha öncede benzer girişimlerde bulunduğu doktor raporlarında yer almıştır. Dolayısıyla söz konusu olay bir kısım medyada yer aldığı gibi büyükşehir belediyemizin maaş ve özlük haklarıyla ilgili durumdan meydana gelmemiştir.
Bu olaydan sonra ilgili personelin daha önceki psikolojik travmaları, ilgili doktor ve emniyet raporları göz önünde bulundurularak; kendisi ve görevi sırasında hizmet bekleyen vatandaşlarımıza olumsuz tepkiler vermesinin önüne geçmek amacıyla iş akdi iş hukuku kuralları kapsamında askıya alınmıştır. denilmişti.


Malatya Büyükşehir’de İntihar girişiminde bulunan işçi ise "Başkanımızla görüştüm kendisinden özür diledim. Haksız olduğumu ve kendisine haksızlık yaptığımı söyledim. Başkanımızın da bana bir baba gibi bir aile gibi yaklaşımı oldu" dedi.
Ben o gün evde kolonya içtim. Babam kolonya şişesini çekti elimden aldı ve kolonya şişeside halen evimde duruyor aynı şekilde. 9 senedir Park ve Bahçeler Daire Başkanlığında çalışıyorum. 9 senedir asla benim böyle bir yaklaşımım olmadı. Evde intihar etmek için kolonya içtim psikolojik sorunlarımdan dolayı, ailevi sorunlarımdan dolayı. Kan testinde çıkan alkol promil oranı da ondan dolayıdır. demişti.

 

-Büyükşehir Belediyesinde fotoğraflar ve video çektiği için açığa alındığı iddia edilen 7 personel kimler?
-Bu personellerin açığa alınma yöntemi personel mevzuatına göre uygun mu?
-Personelleri açığa almak yerine personelin haklarında iyileştirmeye gidilmesi gerekmiyor mu?
-Kaç personelin sigortası tam yatırılmamaktadır?
-Kısa Çalışma Ödeneği kapsamına kaç personel alınmıştır?
-Kaç personelde ünvan değişikliğine gidilmiştir?


27.12.2020 23:20:00