Esnaflara mesaj gonderildi

Esnaflara mesaj gonderildi

Dünya kayısı başkenti olan Malatya’da hayata geçirilecek olan ‘Dünya Kayısı Merkezi’ projesi kayısı esnafını ayağa kaldırdı. Kendileri için yapılan yeni Şire Pazarı’ndaki iş yerlerinin fahiş fiyatla satıldığını açıklayan kayısı esnaflarını temsil eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan,  projeden çekildiklerini açıklamıştı.

 

Yaşanan bu süreçte yaptıkları tüm görüşmelerden sonuç alamadıklarını ifade eden Özcan, “Gerek Belediye Başkanı, gerekse oradaki idarecilerle yapmış olduğumuz bütün görüşmelerden sağlıklı bir sonuç alamadık. Şire ve Buğday Pazarı esnafları için sosyal bir proje olarak başlatılan ve kamuoyuna böyle lanse edilen bu projenin daha sonrasında tamamen ticari çıkar amaçlı bir hale dönüştüğünü hep birlikte gördük. Ortaya çıkan fiyatları çok fahiş ve çok yüksek olduğunu hep birlikte yaptığımız inceleme ve araştırmalar sonunda da ortaya koyduk” ifadelerine yer vermişti.

 

Malatya Ticaret Borsası üyelerinin telefonlarına gönderilen  Malatya Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme başlıklı esnaflara bilgilendirme   mesajını yayınlıyoruz;

 

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  BİLGİLENDİRME

DEĞERLİ ŞİRE  PAZARI SEKTÖR ÜYELERİ;

ŞİRE  PAZARI KOMPLEKSİ SATIŞ FİYAT LİSTELERİ  İLE  BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİN KONUMLARINI GÖSTEREN VAZİYET PLANI HAZIRLANMIŞ OLUP, EK DE TARAFINIZA SUNULMUŞTUR. AYRICA VAZİYET PLANLARINA BU KONUDA HİZMET VERMEK AMACIYLA  AÇILAN İNTERNET SAYFAMIZDAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ. www.sirebugdaykompleksi.com
ŞİRE PAZARI KOMPLEKSİ İÇİN 9 KASIM İLE 19 KASIM 2021 TARİHLERİ ARASINDA TALEP TOPLANMASINA BAŞLANACAKTIR.

 

TALEP TOPLAMA DETAYLARI;

1.  TALEP TOPLAMA İŞLEMLERİ  MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ-MESTON AŞ. ŞİRE  PAZARI KOMPLEKSİ TANITIM OFİSİNDE YAPILACAKTIR.

2. HER ÜYENİN İLK AŞAMADA 1 BAĞIMSIZ BÖLÜM ALMA HAKKI BULUNMAKTADIR.

3.  HER ÜYENİN   5 ADET TERCİH YAPMA HAKKI BULUNMAKTADIR.

4. BİR BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN BİRDEN FAZLA ÜYENİN TALEP GÖSTERMESİ DURUMUNDA MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE  KAYISI BORSASI GÖZETİMİNDE VE  KATILIMCILARIN HUZURUNDA KURA ÇEKİMİ YAPILACAKTIR.

5.ÜYELERİN TERCİH HAKKINI KULLANABİLMESİ İÇİN  MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI ŞİRKETLERDEN OLAN MESTON AŞ.  HESABINA KATILIM BEDELİ OLARAK  10 BİN TL YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR . SATIŞ İŞLEMİ GERÇEKLEŞMESİ DURUMUNDA İLGİLİ  BAKİYE SATIŞ BEDELİNDEN DÜŞÜLECEKTİR. SATIŞ İŞLEMİ GERÇEKLEŞMEMESİ DURUMUNDA BAKİYE KESİNTİSİZ OLARAK İADE EDİLECEKTİR.

6.ÜYELERİN TANITIM OFİSİNE TERCİH EDECEKLERİ BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİ BELİRLEYEREK GELMESİ RİCA OLUNUR.

BİLGİLERİNİZE SUNARIZ.


15.11.2021 21:10:46