Haydi kumbaraları açma zamanı

Başkan Gürkan jeton Basın dedi Haydi kumbaraları açma zamanı Kim daha çok atmış kim daha çok toplamış


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ahilik haftasında bir konuşma yaparak kendisinden başka herkesi eleştirdi. Başkan Gürkan siyasete bürokrasiye sivil toplum örgütlerine ve basına her kesim kendisine çeki düzen verecek dedi.

 

Başkan Gürkan'ın basın hakkında "jeton ile çalışan basın da kendine çeki düzen verecek" demesi şaşkınlık yarattı. Malatya'da basının yüzde 95'i Başkan Gurkan'ı hiç bir şekilde eleştirmediği bilindiği halde Jeton basın demesi akıllarda soru işareti bıraktı.


Malatya Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri dahil olmak üzere bütün Belediyelerin hangi basına ne kadar para  verdiğini yada jeton verdiğini açıklaması bekleniyor. 


Eskiden Basın sektöründe çalışan ve halen bir şekilde basın ile  uğraşan basın mensuplarının kaç tanesi şuanda belediyelerde maaş alıyor? Sorusuna cevap da bekleniyor. 

 

Şuanda emekli günü dolsun diye Büyükşehir yada şirketlerinde işe gelmediği halde para yada jeton alan personel sayısı yine merak ediliyor. 

 

Bir iki yazı yazıp eleştiren daha sonra göz altına alınan ve ondan sonra methiyeler düşenlere kaç jeton verdiler acaba merak ediyoruz doğrusu? 

 

Başkan Gürkan; ulusal gazetelerde/dergilerde reklam/tanıtım sayfaları için geçen yıl ne kadar belediye bütçesinden para aktardı?


15.09.2021 21:05:26