Malatya’da vaka sayısı artıyor

Malatya´da korona virüs vaka sayıları artmaya devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya´da da korona virüs vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Malatya´da da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı verilere göre, 22-28 Ocak tarihleri arasında her yüz bin kişide görülen vaka sayısı 253,80´e yükselmişti. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yüz bin kişide görülen vaka sayısının bu hafta bin´e yaklaştığını öngördüklerini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı verilere göre, Malatya´da 15-21 Ocak tarihleri arasında her 100 bin kişide 105,56 olan vaka sayısı 22-28 Ocak tarihleri arasında her yüz bin kişide 253,80´e yükseldi.

 


Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte vaka sayısının her hafta ikiye katlandığına dikkat çekerek, haftalık yüz bin kişide görülen vaka sayısının bu hafta bin´e yaklaştığını söyledi. Bentli, " 29 Ocak - 4 Şubat arası yüzde 100´e yakın bir artış oldu. Günlük vaka sayısı 500 civarında seyretti. Ama maalesef bu hafta daha çok arttı. Her hafta 2´ye katlanıyor. Ön gördüğümüz haftalık yüz bin kişiye göre vaka sayısı bin´e yaklaşmak üzere. Kısıtlamaların olmaması, insanların omicron varyantının hafif geçtiğini düşündüklerinden dolayı önlemleri aksatmasının büyük etkeni var" dedi.
Acil servislerdeki doluluk oranına da değinen Bentli, semptom göstermeyen hastalara Covid- 19 testi yapılmadığını yineledi. Bentli, "Test yoğunluğu çok fazla. Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde bir günden bin 500 test alınıyor. Test için sadece Eğitim Araştırma Hastanesi´ne başvurmak yerine il müdürlüğümüze, ilçe müdürlüklerimize ulaşabilirler. Semptomsuz kişilere test vermediğimizi yinelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.


10.02.2022 15:23:00