Malatya daki Kaçak akaryakıt operasyonunda tutuklama Kararı

Mersin merkezli 12 ilde d

Mersin merkezli 12 ilde düzenlenen 'ulusal kimlik' operasyonunda adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden aralarında üniversitede öğretim görevlisi olan bir doçentin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 15'i adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 2018 yılının sonlarına doğru 11 ilde akaryakıt kaçakçılığına yönelik çalışma başlatılmış, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Şüphelilere yönelik 24 Mayıs tarihinde Mersin merkezli 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.
Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise 295 bin litre standartlara uygun olmayan karışımlı akaryakıt, 34 bin litre akaryakıt yapımında kullanılan solvent, bin 76 litre ulusal marker ve 3 bin 860 litre ulusal marker kontrol cihazlarını aldatmaya yönelik kimyasal ele geçirildi.
TÜBİTAK tarafından üretilen ve sadece rafinerilerle akaryakıt dağıtım şirketlerine verilen 'ulusal marker'i kaçak akaryakıta karıştırarak millileştirdikleri öne sürülen 30 şüpheliden 8'i emniyetteki ifadelerinin ardından salıverilirken, adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden aralarından üniversitede öğretim görevlisi olan Y.Ö. ile birlikte A.Ö., A.B., A.Y., S.Ş., H.A., A.K. tutuklandı, 15'i adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Ulusal marker nedir?
Ulusal marker maddesi sadece TÜBİTAK'ta üretilen, Türkiye'de bulunan akaryakıtı millileştiren, formülü gizli kimyasal karışım. Ulusal kimlik olarak geçen markerin 1 litresi, 125 bin litre kimliksiz yani kaçak akaryakıtı millileştirip, yasal hale getirebiliyor

Öte yanda Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Bir açıklamada bulundu

İşte o açıklama ;

Basında Yer Alan Haberlere Cevaben;

24.04.2019 Cuma Günü Malatya KOM Müdürlüğünde çalışan memurlar tarafından bir telefon ile ifadeye çağrıldım. Kendi rızam ile memurların yanına gittiğimde ifademin Mersin'de alınacağını öğrendim. Hafta sonu olduğundan ifademi pazartesi günü verdikten sonra savcılık tarafından serbest bırakıldım. Hakkımda şüphe haricinde başka bir suç isnadı ve delil olmadığı halde bazı basın ve yayın kuruluşlarında ‘'Sahte rapor düzenlemek, Marker Formülü Geliştirmek, Organize Suç Çetesine Üye Olmak, Haksız Kazanç Elde Etmek ‘' gibi suçlarla yakalanıp gözaltına alındığım iddia edilmiştir.

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki,bu konunun gerek yapılış gerekse yaklaşım ve yayın biçiminden itibarıma düzenlenen organize bir komplo olduğunu düşünmekteyim.

Temsil ettiğim kurum olan kimya mühendisleri il temselciğinin olayla direk ilgisi olmamasına rağmen ana yasının 135.Maddesine göre kamu kurumu statüsünde meslek örgütü olan Kimya Mühendisleri Odasının adının açıkça haberlerde paylaşılmasını kınıyor ve gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Hakkımda olmayan iddiaları varmış gibi basına sızdıran ve kurumumuzun adına sanki bir suç içerisindeymiş gibi yanlış bir unvan ile el altından servis eden memurları bu mübarek Ramazan Günü önce Allah'a sonra da Türk Yargısına havale ediyorum. Bunu yapanlarla ilgili de kesinlikle hukuki süreç başlatılacaktır.

Özellikle basında kin kusan kalemlerle ortak hareket ettiği anlaşılan, itibarıma saldıran ve bu komploya çanak tutan,yayan,servis eden memur görünümlü kime ‘'HİZMET'' ettiği meçhul şahıslar hakkında yetkililere seslenerek ‘'Bugün Bana Yarın Size'' deyip bu itibar katillerinin ne kadar tehlikeli olabileceği uyarısında bulunuyorum.

Bu güne kadar şerefim ve onurumla yürüttüğüm temsilcilik görevime devam ederken bu süreçte yanımda olan arayan soran ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. dedi

Kimya Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi

Murat Ali TUTAR

Bakmadan Geçme