Mersedes Kadir anısına fotoğraf sergisi açıldı

Malatya´nın yediden yetmişe herkesin sevdiği "Mersedes Kadir" lakaplı Fatih Kaydı, ölümünün birinci yıldönümünde fotoğraf sergisi ile anıldı.
18 Nisan 2020 tarihinde 36 yaşında KOAH hastalığından vefat eden Mersedes Kadir´in anısına, doğduğu ve yaşadığı Tecde Mahallesinin Muhtarı Ali Yiğit tarafından Soykan Parkı´nda fotoğraf sergisi açıldı. Sergi hakkında bilgi veren Tecde Mahallesi Muhtar Ali Yiğit, "Mersedes Kaderimizin birinci ölüm yıldönümü. Malatya halkı, Mersedes Kadir´i hatırlasın diye böyle bir dergi açtık. Malatya halkı Mersedes Kadir´i unutmadı. Halkımız Kadir´i unutmadığını sosyal medyada vefatının yıldönümünde gerçekten büyük bir vefa örneği gösterdiler" dedi.
Yiğit, belediyelerin de üzerlerine düşeni yaptığını vurgulayarak, " Malatya Büyükşehir Belediyesi trafik eğitim çocuk parkına Mersedes Kadir´in ismini verdi. Yeşilyurt Belediyesi, Kadir´in doğdu sokağa ismini verdi. Mercedes bayisi ise Mercedes´e benzer bir mezar yaptırdı. Malatya Büyükşehir Belediyesi evinin onarımı tamamen yaptı. Bizde istedik ki ölüm yıldönümü sebebiyle Malatya´nın merkezi Soykan Parkı´nda Mersedes Kadir´in fotoğraflarını sergileyelim, insanız Mersedes Kadir´i tekrar hatırlasın diye düşündük" şeklinde konuştu.
Yiğit, kendisinin kaleme aldığı Mersedes Kadir´in hayatını anlatan kitabın satışının da devam ettiğini ifade ederek, ´Mersedes Kadir´in hayatını anlatan kitabı geçen yıl yazmıştım. İkinci baskı bitti 3. baskı yaptık. Elimizde az kitap kaldı. Burada bu kitapların satışını yapıyoruz. Gelirin tümünü Kadir´in ailesine bağış layacağım. Sergi ile beraber kitap satışını da yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
19.04.2021 13:31:00