Neden Kültür A.Ş. değil neden 21 B?

Neden Kültür A.Ş. değil neden 21 B?


Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından EXPO 2028  Malatya Organizasyona Hazırlık ve Tasarım Hizmeti için ihale ile hizmet alımı yaptı.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi  tarafından 4734 sayılı kamu ihale kanununun 21 B maddesine göre yapılan ihaleyi 33.556.000,00 TL bedelle BİBLO TURİZM REKLAM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ kazandı.


İhalenin 21 B pazarlık usülüyle Merkezi Ankara’da olan Biblo Turizm Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketine verilmesi kafaları karıştırdı.

 

Bünyesinde bu işleri organize edebilecek Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olmasına rağmen ihaleyi Kültür A.ş’nin niçin almadığı ve bu organizasyonu neden üstlenmediği merak konusu oldu.

 

4734 Sayılı Kanunun 21 B maddesine istinaden yapılan ihaleler, "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması." gerekçesine istinaden yapılmaktadır.

 

 


29.11.2022 19:36:09