Teşekkürler de kayısı nerede?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Malatya’ya yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık arasındaki MKYK toplantısındaki diyaloğu Abdülkadir Selvi köşesine taşıdı.

 

ALLAH’INA KURBAN MALATYA’NIN



 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın, MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kayısı ikramında bulunduğu fotoğraf sosyal medyada büyük beğeni aldı. Özellikle Malatyalılar, fotoğrafın altına güzel mesajlar yazdılar.

 


Öznur Çalık, sosyal medya hesabından Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı, Elazığ-Malatya depreminden sonra konutların hızla yapılması ve Malatya’nın 6. bölge teşvik kapsamına alınmasından dolayı teşekkürlerini kayısı ikramı ile yaptıklarını paylaştı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çabaları sonucunda, ünü Türkiye sınırlarını aşan Malatya kayısısına bu yıl taban fiyat verildi. Toprak Mahsulleri Ofisi 4 numara kayısıyı 21, günkurusunu ise 23 TL’den alıma başladı. MKYK toplantısında Öznur Çalık, “Dünyada tarih yazıyorsunuz, Türkiye’de tarih yazıyorsunuz. Dün de Malatya’da tarih yazdınız” diyor. Çabaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyor. Bunun üzerine Erdoğan, “Tamam, teşekkürler de kayısı nerede?” diye karşılık veriyor. Öznur Çalık, “Hemen geliyor” diyerek kayısıyı ikram ederken Erdoğan, “Allah’ına kurban Malatya’nın” diyor.


24.09.2020 10:52:00