casino siteleri

Anadolu Ateşi

Malatya Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun ''Haydi Malatya Alışverişini Yerel Esnaftan Yap Esnafına Sahip Çık'' kampanyasını ulusal  basın  ''Anadolu Ateşi'' başlığıyla verdi..

Güzel ve anlamlı  bir çağrı..

Unutmamak gerekir en uzun maratonlar ilk adımla başlar..

Önemli olan ilk ateşi yakmaktır..

Hani durgun suya bir taş atarsınız önce küçük daireler sonra gittikçe etrafında büyüyen daireler oluşur..

Dairelerin çıkış noktası atılan küçük taştır..

Dünyayı  kasıp kavuran covid 19 salgın hastalığı sebebiyle  ülkemizde derinden etkilenmiştir..

Pandemi sürecinde özellikle  orta ve küçük ölçekteki  esnaf derinden etkilenmiştir..

Devletin vermiş olduğu bir takım destekler  bir nebzede olsa esnafı rahatlatsa da sürecin devam etmesi orta ve küçük esnafın sıkıntılarını çözmeye yeterli  değil..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu devletin desteğinin yanı sıra vatandaşında esnafına sahip çıkmasını kollayıp gözetmesi için yüksek sesle bir kampanya başlatılmasına vesile oldu..

Bu çağrı bir çok ilden de karşılık buldu..

Bir çok ilin Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları kendi bulundukları şehirde kampanya başlattılar..

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu kısaca diyor ki; vatandaşlarımız şu pandemi sürecinde büyük sıkıntı çeken yerel esnaftan alışveriş yapalım..

Osmanlı zamanında yaşanan bir kıssa çok güzel bir örneklik teşkil ettiği için geçen yazımda bahsettiğim kıssayı tekrar etmek istiyorum..

Havanın soğuk olduğu bir günde, adam pencereden dışarıyı seyrederken, yoğurtçunun sesini duyup, eşine; kap getir yoğurt alalım der.Hanımı: yoğurt var, ihtiyacımız yok der. Adam bizim ihtiyacımız yok ama yoğurtçunun ihtiyacı var. Bu soğukta sokaktan üçüncü geçişi der..

İşte bizim insanımız feraset sahibidir..  Kendi ihtiyacı olmasa da karşıdakinin ihtiyacına binaen anlamlı bir isar'da bulunur..

Tarihimiz bir çok badire ve zorlu günleri el ele vererek aştığımız hikayelerle doludur..

Bu gün orta ve küçük ölçekteki esnafın bizlere ihtiyacı var..

Gerek işlerin düşmesi gerekse pandemi sebebiyle iş yerlerinin kapatılması neticesinde sadece küçük esnaf değil, onların yanlarında çalışan işçilerde çok zor durumda..

Peki onlar için ne yapabiliriz...

Küçük dokunuşlarla zorlu süreci aşmalarına yardımcı olabiliriz..

Mesela evde traş olan hiç olmazsa ara ara berberde traş olabilir..

Elbetteki herkesin evinde kaynayan bir tenceresi vardır..

İmkanı olanlar ara sıra lokantadan paket servisi olarak yemek isteyebilir..

Evet bu kış elbise veya kışlık ayakkabı  ihtiyacınız olmayabilir eskileri  ile idare edebiliriz diyebilirsiniz, imkanı olanlar  elbisecilerin  ve ayakkabıcıların ihtiyacı vardır diyerek ayakkabı ve elbise alabilirler..

İmkanı olanlar haftada bir defa da olsa kasaptan yemek yaptırabilirler..

Etini  AVM'lerdeki kasaptan alacağına mahallendeki kasaptan, peynirini,zeytinini, tereyağını,çökeleğini market yerine küçük esnaftan,sebze ve meyveni mahallendeki manavdan veya kurulan pazardan, kırtasiye ihtiyacını kırtasiyeciden, tatlını pastahaneden alabilirsin..

Küçük dokunuşlarla  yapacağımız destekle bu süreci hep birlikte aşabiliriz..

Belediyelerin desteğinin kaçınılmaz olduğu bir gerçektir..

En azından bu sürede emlak,çevre,ilan reklam, tabela  gibi vergilerin alınmaması, su faturalarında indirime  gidilmesi gibi katkılar sunabilirler..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun çağrısına inşallah hep birlikte  karınca kararınca destek vererek bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.