casino siteleri

Anadolu´nun nazar boncuğu yenilenen görüntüsüyle ziyaretçilerini bekliyor

ÇEVRE Haber Girişi : 08 Haziran 2021 13:29
Anadolu´nun nazar boncuğu yenilenen görüntüsüyle ziyaretçilerini bekliyor
Sivas´ın Gürün ilçesinde berrak suyuyla Anadolu´nun nazar boncuğu olarak bilinen `Gökpınar Gölü´ çevresinde yapılan peyzaj ve ıslah çalışmaları sona erdi.
Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada; Berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle doğal akvaryumu andıran Gökpınar Gölü´nün çevresinde yapılan peyzaj ve ıslah çalışmaları sona erdi. Nadide doğal güzelliklerden birisi olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın tensipleriyle "Hassas Korunacak Alanlar" listesine alınan Gökpınar Gölü´nde büyük bir hassasiyetle başlatılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları doğaya ve Gökpınar´ın ruhuna uygun olarak tamamlandı. Gökpınar´da günü birlik oluşan ziyaretçi yoğunluğunu dengelemeyi amaçlayan proje kapsamında; ahşap malzeme kullanılarak kamelyalar, kendine hayran bırakan berrak suyun yakından görülebileceği gezinti ve seyir alanları, oturma alanları, çocuk oyun alanları ve birçok donatının bulunduğu yeni mekanlar oluşturuldu.
Anadolu´nun Nazar Boncuğu
Mevcut doğal dokunun korunarak yeşil alanların artırıldığı düzenleme çalışmaları Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Özel İdaresi´nin marifetiyle kısa sürede bitirildi.