ARAMIZDAN AYRILALI 15 YIL OLDU!

Diğer Haber Girişi : 03 Temmuz 2015 12:24
ARAMIZDAN AYRILALI 15 YIL OLDU!

Bugün Türk Sineması’nın en sevilen oyuncularından Kemal Sunal’ın 15. ölüm yıl dönümü.

2000 yılında ’Balalayka’ filminin çekimleri için bindiği Trabzon uçağında geçirdiği kalp kriz sonucu hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal, İstanbul Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılacak. Sanatçının anma törenine ailesinin yanı sıra sanatçı dostları ve sevenleri de katılacak.

Sanal Instagram haber içi

Kemal Sunal oyunculuk kariyeri boyunca tam 82 filmde rol almış ve Türk halkının en sevdiği komedyenlerden biri olmuştu.

KEMAL SUNAL KİMDİR?

Ali Kemal Sunal (11 Kasım 1944, İstanbul; 3 Temmuz 2000, İstanbul), Türk tiyatrocu, komedi oyuncusu, sinema sanatçısı ve yazar.

Türk sineması'nın büyük komedi oyuncusu ve sinema oyuncularından biri olarak kabul edilen Kemal Sunal, oynadığı rollerle Türk sinemasına yeni bir soluk getirmiştir. Çevirdiği filmlerde genellikle saf, şanslı, iyi yürekli karakterleri canlandırmıştır. Filmlerinin ilk gösterimlerinden yıllar sonra bile hala büyük bir ilgiyle izlenmesi olgusunu, yazmış olduğu bilimsel yüksek lisans tezinde sosyolojik olarak irdelemiştir. Sunal, oyunculuk kariyeri boyunca 82 filmde rol almıştır. 1972 yapımı Tatlı Dillim filmi, oyunculuk kariyerinde ilk rol aldığı film, 1999 yapımı Propaganda ise rol aldığı son sinema filmidir. 3 Temmuz 2000 tarihinde, Necati karakterini canlandıracağı; Balalayka (film) isimli filmin çekimlerine gitmek üzere bindiği uçağın kalkışından önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.

 

İlhan içen  haber arası