casino siteleri

Artık eylem ve hareket zamanıdır

Siyaset Haber Girişi : 11 Şubat 2015 17:06
Artık eylem ve hareket zamanıdır
CHP Genel Başkan Kemal Kı

27 bin 500 seçim sandığımız var. Bize yönelik eleştiri; neden sandıklara sahip çıkmıyorsunuz. Madem İstanbul’dayız, en büyük kentimizdeyiz. Hatta Avrupa’nın neredeyse en büyük kenti. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan bir kent. Sandıklara sahip çıkacağız. Bizim şikayet etme lüksümüz yok. Artık oturup düşünme ve eylem zamanıdır, hareket zamanıdır. Demokrasi gidiyor, ahlaksızlık diz boyu, en kutsal değerlerimiz siyasete kurban edilmiş durumda. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılıyor, inanç üzerinden siyaset yapılıyor, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılıyor. Buna dur demek lazım. Dur diyecek tek organ vardır onun adı da Cumhuriyet Halk Partisidir herkesin bilmesini isterim.

YouTube Haber arası

Demokrasiyi savunuyoruz ama hangi demokrasiyi? Birinci sınıf demokrasiyi savunuyoruz biz. Uygar ülkelerde hangi kurallar geçerliyse bizim ülkemizde de aynı kurallar olsun. Uygar ülkelerde siyasi etik, siyasi ahlak ne kadar önemliyse bizim ülkemizde de bunlar olsun. Adı yolsuzluğa bulaşan bir siyasetçi köşesine çekilmeli yargıya gidip hesap vermekten korkmamalı. Biz bunları istiyoruz. Toplantı ve gösteri yürüyüşü, bütün ülkelerde temel bir haktır bu. Bizim anayasamıza göre de haktır. Elimizden alınmak isteniyor. Anayasası çalışmayan, askıya alınan, hukuku askıya alınan, yasama organı yani TBMM yürütme organının arka bahçesi haline dönüşen, yargıyı siyasallaştıran bir sistem doğru bir sistem değildir. Bu sisteme karşı direnmek hepimizin temel görevidir. Bu direnme evrensel bir haktır. Herkesin bunu bilmesini isterim ve bu kural hepimizin unutmaması gereken temel bir kuraldır.

İstanbul’da çalışacağız. İstanbul’da yaşayıp denizi görmeyen çocuklarımız var. İstanbul’da yaşayıp denizi görmeyen kadınlarımız var. İstanbul’da belli yerler yoksulluğun merkezi haline gelmiş durumda. İstanbul’u uygar bir dünya kenti haline getirmek bizim boynumuzun borcudur. Hep beraber çalışacağız. 4 milyon hane var İstanbul’da. 4 milyon ev, 4 milyon konut var, 4 milyon hane. 4 milyon haneye gireceğiz. İl başkanımız söz verdi gireceğiz.

40 bin kadın 4 milyon eve girecek. Her evde yaşanan sorunların hem tanığı olacağız, hem çözümcüsü olacağız. Onlara geleceği güvenli bir Türkiye’yi, bir İstanbul’u vereceğimizi vaat edeceğiz. Hiçbir ev birilerine muhtaç olmayacak. Her yoksul kesinlikle sosyal devletin koruması altında olacak. Hiçbir kişi birilerine el avuç açmayacak ve Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun güvencesini vereceğiz. Biz halka hesap vermeyi namuslu görev kabul eden bir siyasi gelenekten geliyoruz, böyle bir anlayıştan geliyoruz. Her kuruşun hesabını vereceğiz millete, korkmadan vereceğiz. O nedenle hepimize büyük görevler düşüyor. Özelliklede kadınlara büyük görevler düşüyor. Demokrasi ayaklarımızın altından kayıyor. Gelecek açısından ciddi kaygılar yaşıyoruz diyorsak en büyük kaygıyı yaşayan bu ülkedeki kadınlar olduğunu unutmayın.

Daha 3 – 4 gün önce Şanlıurfa’daydım. 6 metrekarelik bir hastane odasında 9 kadın var çocuklarıyla beraber yatıyorlar. Bu manzara 21.yüzyılın Türkiye’sinde yaşanan manzara, 19.yüzyılda yaşanan bir manzara değil. Sağlıkta devrim yaptıklarını söylüyorlardı. Gitsinler Şanlıurfa’yı görsünler. Kendilerine kaçak saray yaptırırlar ama bu ülkeye hastane yaptırmıyorlar. Biz yapacağız.

12 yıllık süre verdiler bu iktidara 12 yıl. Biz 12 yıl istemiyoruz. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için 4 yıl istiyoruz 4 yıl. 4 yılda göreceksiniz çağdaş, uygar bir Türkiye, sorunları çözülmüş bir Türkiye. Hem içerde, hem dışarıda sorunları çözülmüş bir Türkiye görecekler.