casino siteleri

Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması

Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Kasım 2020 16:28
Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması
1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması´nın yarı finali yapıldı. Etkinlikte konuşan Aşık Mahzuni Şerif´in kardeşi Salman Cırık, "Ağabeyim Maraş´ın Ahır Dağı´nda saz çalıp türkü söylemeyi çok isterdi ama olmadı" dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması´na 100´e yakın sanatçı başvuruda bulundu. Yarı finali Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi´nde düzenlenen yarışmada, dereye giren 10 sanatçı 28 Kasım tarihinde düzenlenecek olan finalde yarışacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Spor Dairesi Başkanı Duran Doğan, vatandaşların Mahzuni´ye vefa gösterdiklerini ifade ederek, "Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri adına yaptığımız bir yarışma. 30 Ekim itibarıyla başvurular sona erdi ve hakikaten de yarışmaların geneline ve Aşık Mahzuni Şerif Ses Yarışması´na olağanüstü bir ilgi oldu. Genelinde 4 bin 22 başvuru oldu bu yarışmalara. Aşık Mahzuni Şerif Yarışması´na da 100´e yakın bir başvuru oldu. Aşık Mahzuni Şerif, Kahramanmaraş´ın çok önemli bir değeri. Aşıklık geleneğinin, Türk Halk Müziği ve halk kültürü geleneğinin çok önemli bir değeri. Sadece Kahramanmaraş´ımızın değil ülkemizin çok önemli bir değeri. Biz bunu hem gündeme taşımak hem de gençlerimizin tanımasını istiyoruz. Yaptığımız bu yarışma Aşık Mahzuni Şerif´e bir vefa aslında. Ben bütün katılımcılara ve Aşık Mahzuni Şerif´e gönül verenlere teşekkür etmek istiyorum. Yarışmanın finali 18 Kasım Çarşamba günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi´nde yapılacak. Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan´ın katılımıyla saat 20.00´de yapılacak finale bütün Kahramanmaraşlıları bekliyoruz" dedi.
Aşık Mahzuni Şerif´in kardeşi Salman Cırık ise ağabeyinin Kahramanmaraş´ın Ahır Dağı´nda türkü söylemeyi çok istediğini ancak ömrünün yetmediğini ifade ederek, "Çok duyguluyum bu programın yapılmasından dolayı. Bütün herkese teşekkür ederim. Kendisi Gaziantep´te otururdu, `Ah Maraş bir gün dağlarında saz çalsam ne olur´ derdi. Fakat nasip olmadı. `Ahır Dağı´ndan Maraş´ın merkezine bir türkü söylesem ne olurdu derdi´ fakat ömrü yetmedi ancak şu anda sizler onun türkülerini söylüyor ve söyletiyorsunuz. Bundan dolayı da onore oluyoruz. Bütün aile boyu olarak saygı duyuyoruz" diye konuştu.