casino siteleri

Bakan Karaismailoğlu´ndan Malatya Büyükşehir Belediyesi´ne ziyaret

POLİTİKA Haber Girişi : 06 Şubat 2021 17:42
Bakan Karaismailoğlu´ndan Malatya Büyükşehir Belediyesi´ne ziyaret
Temel atma ve açılışlar için Malatya´ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi´ni de ziyaret etti.
Bakan Adil Karaismailoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Malatya´nın kent içi ve şehirlerarası ulaşımıyla ilgili projeler hakkında görüştü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler, Malatya Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu´nu makamında ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu´na ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Malatya tarihte önemli bir yere sahiptir. Malatya Doğu ile Batı´yı birbirine bağlayan önemli bir merkezdir. Malatya´yı tarif ederken insanlık medeniyetinin başladığı `Anadolu´yu Anayurt Yapan Destan Şehir´ diye tarif ediyoruz. Malatya ilk medeniyetin başladığı, ilk yerleşik hayatın, bürokrasi hayatının, muhasebe kayıtlarının, ilk gümrükleme işlemleri ile taş devrinden demir devrine evrimin yaşandığı yerdir" ifadelerini kullandı.
Malatya´da yapılan hizmet ve yatırımlarla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu´na bilgiler aktaran Gürkan, Malatya için elzem olan bazı proje ve yatırımlar için bakanlığın destek ve katkılarını beklediklerini ifade etti. Özellikle Malatya´nın yol aksında önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Başkan Gürkan, Kuzey Çevre Yolu´nun biran önce tamamlanabilmesi için de Bakan Karaismailoğlu´ndan yardım ve desteklerini beklediklerini dile getirdi.
Malatya´nın kent içi ve şehirlerarası ulaşımda ihtiyacı olan projeleri Bakan Karaismailoğlu´na sunan Başkan Gürkan, daha sonra günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Gürkan, Bakan Karaismailoğu´na kayısı, el dokuma halısı ve Arslantepe´den çıkarılan aslan figürlü ahşap biblo hediye etti.
Bakan Karaismailoğlu ve Gürkan belediye çıkışında yenilenen Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nu gezdi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi idarecileri ve ziyarete katılanlar günün anısına Bakan Karaismailoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.