casino siteleri

BAKANLIĞA TALİBİM

Özel Haber Haber Girişi : 22 Şubat 2015 11:33
BAKANLIĞA TALİBİM
HEDEFİNİN MİLLETVEKİLİ DE

2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN VEKİLLİK İÇİN PARTİLERE ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNANLAR PROJELERİNİ GÜNDEME GETİRMEYE BAŞLADI.

Deprem konutları

Malatya'da Haziran seçimleri için çeşitli partilere birçok isim milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunuyor. Başvuruda bulunan adaylar, hizmet etmek istedikleri seçim bölgeleri için de çeşitli projeler açıklayarak kendilerini halka anlatmak istiyor. 

Malatyasanalhaber.com Haziran seçimlerine kadar vekil adaylarının söyleşi, röportaj ve projelerini siz okurlarımıza ulaştırmaya çalışacak.

Malatyasanalhaber.com olarak söyleşi yaptığımız ilk isim Ak Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hüseyin NURSOY.

Kendisine yöneltilen soruları büyük bir nezaketle cevaplandıran NURSOY'un söyleşisi:

- PROF. DR. HÜSEYİN NURSOY KİMDİR?

1969'da Malatya’da doğdum.  Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni 1992’de bitirerek, Lisansüstü eğitimi olarak Doktoramı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladım.

 Post Doc. olarak 2008-2009 yılları arasında TÜBİTAK bursuyla ABD’de Wisconcin Üniversitesi DairyForageResearch Center, Madison’da1 yıla yakın çalıştım.

Yüzüncü Yıl ve Bingöl üniversitelerinin Veteriner ve Ziraat fakültelerinde Yrd. Doç., Doç. ve Prof. olarak “Üniversite Senatörü” ve “Dekan Yardımcılığı” gibi üst düzeylerde birçok idari ve akademik görevleri ifa ettim.

- SİYASETE NİÇİN GİRMEK İSTEDİNİZ?

Siyaset bir hizmet etme aracıdır. Siyaset teorilerin pratiğe aktarma ve uygulama alanıdır bir anlamda. Tek Amacım Malatya ve Türkiye'ye hizmet etmek. Akademik bir camiadan geliyorum. Alanım itibariyle özellikle tarım ve hayvancılık konusunda bilgi birikimimi uygulamaya dökerek ülkeme birşeyler kazandırmak istiyorum. Makam ve mevki sahibi olmak için değil, önce hakkın sonra halkın gönlünde yer almak için siyasete giriyorum.

- SİYASET TEORİLERİN PRATİĞE AKTARILMA ALANIDIR DEDİNİZ. PEKİ SİZİN MALATYA İÇİN PROJELERİNİZ NELER?

Öncelikle Malatya'mızda susuz arazi kalmayacak. Bilindiği gibi Malatya'da tarım alanlarının yüzde 51'i sulanamamaktadır. Malatya Konya Ovası'na benzemektedir. Yağış oranı düşük olup metrekareye 364 mm yağış düşmekte. Konya'nın Malatya'dan daha az yağış almasına rağmen yıllık 9.3 Milyar TL'lik hasılatı var. Malatya'nın tarımsal değeri ise sadece 1.7 TL değerindedir.Bunun en az 5 milyar TL'ye çıkması gerekir. Bunun içinde tarım alanlarının suyla buluşması gerekir.

Bir diğer projemiz ise, Karakaya baraj gölü deniz gibi değerlendirilmesi gerekmektedir. Her türlü yarışların düzenleneceği çeşitli faaliyetlerin yapılacağı alanlar yapılmalı.

Malatya'ya hareketlilik lazım. Büyük bir hareketsizlik var Malatya'da. İstihdam yok. Turizm konusunda Malatya çok hareketsiz bir şehir. Özellikle turizm üzerinde durmak gerekir. Malatya'da turizm konusunda çok sıkıntılar var. Yerli ve Yabancı turist sayı sadece binler civarında. Kış turizmi, kongre turizmi, tarım turizmi tarih turizmi gibi turizm alanlarının kazandırılması gerekir. Aslantepe gibi bizim 5 bin yıllık tarihimiz var. Bunun değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bu düşüncelerle Malatya'mızın vekaletine talibim ve buna layık olmaya hazırım.

- SİYASETTEKİ BEKLENTİLERİNİZ NEDİR?

Benim sadece hedefim Milletvekili olmak değil. Malatya'nın 27 yıllık bir hasreti var. Bakanlık konusu. 27 yıldır bir bakan yok Malatya'da. Ben asıl Bakanlığa adayım. Alanım itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na talibim. Bunu kendim için değil Malatya için istiyorum. yoksa siyasi menfaat peşinde olan bir aday adayı değilim. Artık Malatya'ya bir bakanlık verilmesi gerekir. 63. hükümette Malatyamıza bir bakanlık kazandırmak istiyoruz. Kayısının çözümü diğer sorunların çözümü için bakanlık şart.

- NEDEN AK PARTİ?

Ak Parti uzun bir aradan sonra ülkemizin başına konmuş büyük bir talihtir diyorum. Türkiye Ak Partiyle bir sıçrama yaptı. Hayal dahi edilmeyen bir çok proje Ak Parti döneminde kısa sürede hayata geçirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaktığı meşaleyi taşımak için Ak Parti'yi tercih ettim. Tabi bir de Ak Parti değerler partisidir. Muhafazkar bir parti olması hasebiyle geçmişiyle arasına perde çekmek yerine onunla yüzleşme, sarun çözme yoluna gitmiştir. İşte Çözüm süreci. 40 yıldır bir kan akıyor. Ama artık durdu. Çok mesafe kat edildi. 

Türkiye’de ilk kez, çözüm sürecine destek amacıyla 2013 yılında http://cozumeakademikdestek.org/adlı platformu kurduk. Bitlis Eren Üniversitesi’nin adının aynı zamanda Bitlis’li olan “Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi” olarak değiştirilmesi içinhttp://nuruniversitesi.org/adlı bir platform daha kurduk.

Atatürk, Keban, Karakaya, Kralkızı barajlarıyla ülkemizin elektrik üretiminin yüzde 60’ını karşılayan ve İslam ülkelerinin en büyük tatlı su kaynakları Fırat ve Dicle’nin doğduğu dağlarda, peygamberler şehri Şanlıurfa’da, sahabeler diyarı Diyarbakır’da, Türkiye’nin manevi üstadı Bediüzzaman Said Nursi’nin doğduğu yer Bitlis Hizan’da, evliyalar memleketi Siirt Tillo’da, Munzur Çayı’nda, Ani Harabeleri’nde, Ağrı Dağı’nda, İshak Paşa Sarayı’nda, Hakkari Berçalan Yaylası’nda ve aziz şehitlerimizin kanlarının düştüğü mübarek topraklarda artık huzur hakim olacak.

-VAKTİNİZİ AYIRDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY VAR MI?

Ben size teşekkür ederim. Malatyasanalhaber.com ailesini tarafsız, bağımsız yayıncılığından dolayı kutluyorum. Hemşehrilerime içlerinden biri olarak hedeflerini mutlaka büyük tutmalarını istiyorum. Bu seçimde sadece milletvekili değil aynı zamanda bir bakan seçmeleri gerekir. Bu bilinçte ve şuurda olmamız lazım. Bunun için de ben burdayım diyorum. İnşaallah Haziran seçimleri Malatya için hayrılar getirir.

PROF. DR. HÜSEYİN NURSOY'UN KATILDIĞI BAZI FAALİYETLER

Bitlis Eren Üniversitesi'nin Adının Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi Olarak Değiştirilmesi İmza Kampanyasıhttp://www.nuruniversitesi.org


Bingöl’de Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Yapısal Durumu Ve Geliştirme Olanakları Saha Çalışmasının Çıktılarıhttp://www.bingolhaber12.com/tarim/bude-kucukbas-hayvan-yetistiriciligi-paneli-h5127.html 


BÜ’de ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği’ paneli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle “Bingöl’de Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Yapısal Durumu ve Geliştirme İmkânları” konulu panel düzenlendi. Yapılan konuşmaların ardından panel 2 oturumdan oluşan panel bölümüne geçildi.
Panelistlerden  Bingöl Üniversitesi (BÜ) Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Zootekni Hayvan Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Nursoy, hayvan yetiştiricileriyle yaptıkları 154 sorudan oluşan anket sonuçlarını slayt halinde katılımcılara aktardı.
Besicilikte Şeker Pancarı Posasının Kullanımı ve Bazı Öneriler http://www.malatyaertv.com/besi-ve-hayvanciligi-paneli-duzenlendi/


Simental Sığır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması , Ergücü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Erciş, Van, Avrupa Birliği (EU) Doğu Anadolu Kalkınma Programı Projesi DG-ELARG/MEDTQ/04-01/ARD-055 Proje Bütçesi: 143.540,60 Avro Proje Danışmanı
Eğitim ve Teknik Bilgi Desteğiyle Yem Bitkilerini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi, Gürpınar Kaymakamlığı, Van, Türkiye, Avrupa Birliği (EU) Doğu Anadolu Kalkınma Programı Projesi No:  DG-ELARG/MEDTQ/04-01/ARD-109 Proje Bütçesi: 91.313 Avro,  Proje Danışmanı Sığırların Bakım ve Beslenmeleri  http://www.com.tr/haber.do?haberno=452520

Bingöl'de Modern hayvan çiftliği kuruluyor  http://www.bingolhaberler.com/yerel-haber/bingolde-modern-hayvan-ciftligi-kuruluyor-h18328.html

Küçükbaş hayvancılığı masaya yatırıldı http://www.dogruhaber.com.tr/haber/93327-kucukbas-hayvanciligi-masaya-yatirildi/

Yeni YÖK Taslağı Hakkındaki Görüşlerim, 2013 https://yeniyasa.yok.gov.tr/files/84146264d50e251a994bd3332765417a..pdf

MEB ve Hizmet Vakfı Arasında İmzalanan Değerler Eğitimi Bingöl İl Koordinatörlüğü

136 öğretim üyesinden İsrail’e boykot http://www.gencgazetesi.com/haber/136-ogretim-uyesinden-israil-e-boykot-h2746.html#sthash.m8pZ945S.dpuf

YouTube Haber arası