casino siteleri

Balcıoğlu: "Kahramanmaraş´ın en önemli sıkıntısı yatırım alanlarındaki yetersizlik"

Ekonomi Haber Girişi : 11 Ocak 2021 15:03
Balcıoğlu:
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş ekonomisinin en önemli sıkıntısının yatırım alanlarındaki yetersizlik olduğunu söyledi.
Ekonomi Gazetecileri Derneği´nin (EGD) her hafta sonu görüntülü platformda gerçekleştirdiği `Türkiye Ekonomiyi Konuşuyor´ etkinliğinde konuşan Balcıoğlu, Kahramanmaraş´ın pandemide en az hasar alarak büyümesini sürdüren bir şehir olduğunu söyledi.
2020´yi bir önceki yıla göre yüzde 7,6 düşen ihracatla kapattıklarını belirten Balcıoğlu, "Kahramanmaraş´ta işsizliğin olmadığını iddia ediyoruz. Çalışmayan insanlar var ve bu kişiler de iş beğenmeyen insanlar. Türkiye´deki ipliğin yüzde 36´sını üretiyoruz. Dokumanın ve örgü kumaşın yüzde 15´ini Kahramanmaraş tek başına üretiyor. Kadın ayakkabısı üretiminde kentimiz, Türkiye ikincisi durumunda. Altın işlemede İstanbul Kapalıçarşı´dan sonra Türkiye´nin ikincisiyiz. Çimentoda Türkiye´nin yüzde 10´unu, kâğıtta yüzde 20´sini üretiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz üretimleri yenilenebilir enerjilerden karşılamaya çalışıyoruz. Afrika´ya bağış yapmak yerine oradaki küçük çiftçilerin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirerek ticaret yolu ile insanlara yardım etme programına Kahramanmaraş adeta damga vurdu. Bu projeye Türkiye´den 19 firmanın katıldığını ve bunların 6´sının Kahramanmaraş firması olduğunu övünerek söylemek istiyorum. Başkonuş Yaylası´nda bir dağımızda 2 bin 782 tane endemik bitki var. Bu sayı İngiltere´nin endemik bitki sayısının 2 katından daha fazla. Kahramanmaraş cennet değil de nedir? Kahramanmaraş ekonomisinin en önemli sıkıntısı ise yatırım alanlarındaki yetersizliktir" dedi.