"BARIŞ ve HÜZÜN" KONULU RESİM SERGİSİ FAHRİ KAYAHAN'DA POPPY GALLERY'DE

Özel Haber Haber Girişi : 08 Kasım 2015 22:06

POPPY GALLERY kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “BARIŞ ve ÜMİT” konulu karma resim sergisi; çağdaş Türk resim sanatının öncüleri Alp BARTU, Doç. Dr. Lütfü KAPLANOĞLU, Prof. Dr. Metin EKER ve. Dr. Selahattin GANİZ’in eserlerinden oluşan ve küratörlüğünü ressam Sedat ÖZER’in yaptığı sergi, 7 KASIM 2015 tarihinde Fahri Kayahan Bulvarındaki “POPPY GALLERY” Malatya şubesinde sergilendi.

Sanal Instagram haber içi

Deri, Çanta, Ayakkabı ve Aksesuar galerisi Poppy Gallery Malatya mağaza sahibi Mehmet ALTUN, mağazalarında gerçekleşen resim sergisine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Vatandaşların ilgisinden sanatçıların memnun kaldığını belirten mağaza Sahibi Mehmet ALTUN, bu tür etkinliklerin mağazlarında süreklilik kazanacağını söyleyerek, Malatya'nın aslında bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirtti.

Resim sergisine katılan sanatçılar duygularını şu sözlerle ifade ettiler: "Toplumunun ve kültürünün yerel motivasyonlarından koparılıp küresel esarete teslimiyet, sanatın en acı gerçeği olacaktır. Bu mensubiyet ve sorumluluk bilinci, sanatçının cevaplarını içerecek bir kültürel etkileşim ortaya koyabilir. ‘Barış ve Hüzün’, yan yana gelmesi muhtemel olaylar ve zorlamalar gerektirecek iki kelime olarak ve bir gurup sanatçının kültür ve medeniyet tespitlerini görselleştiren dinamikler olarak yeniden sanatsallaştırılmışlardır."

“BARIŞ ve ÜMİT” karma resim sergisi 20 KASIM 2015 tarihine kadar POPPY GALLERY Malatya şubesinde sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

“BARIŞ ve HÜZÜN” karma resim sergisi 20 KASIM 2015 tarihine kadar Fahri Kayahan Bulvarındaki POPPY GALLERY Malatya şubesinde sanatseverleri bekliyor.

İlhan içen  haber arası