casino siteleri

Başkan'dan Büyükşehir için şok iddia

Siyaset Haber Girişi : 19 Şubat 2022 01:22
Başkan'dan Büyükşehir için şok iddia
Başkan'dan Büyükşehir için şok iddia Malatya halkı bunu ne kabul eder ne de sizi affeder


Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım sosyal medyada yaptığı açıklamada MASKİ'nin suya geçen ay yaptığı zam ile vatandaşı aldattığını iddia etti.

Deprem konutları


MASKİ'nin suya geçen ay yaptığı zam ile vatandaşı aldattığını söyleyen Yıldırım, "Yüzde 35 su zammı aslında yüzde 35 değil yüzde 95. KDV indirimiyle beraber su zammı yüzde 84'e iniyor.

 

Cumhurbaşkanımızın, dış güçler diye haykırmasına gerek yok. Şuanda en büyük sıkıntısı; teşkilatı, yerel yöneticileri ve kendi arkadaşları. Dışarıda aramaya gerek yok. Her seferinde İmamoğlu'nu eleştiriyorlar. Kendi belediyelere bakmıyorlar.

 

MASKİ 2021 yılında suya 2 defa zam yaptı. 0 ila 30 metreküp arasındaki su KDV dahil 4,31 TL idi. 30 metreküpün üstündeki sular ise metreküpü 6,21TL ile ücretlendiriliyordu. Geçen ay mecliste alınan karar ile bütün meclis üyelerinin almış olduğu karara göre; kota 30 metreküpten metreküpü düşürülüyor. 15 metreküpe göre 4,31'den 5,82 TL'ye çıkıyor. Cumhurbaşkanımızın, yapmış olduğu KDV indirimi ile 5,55 TL'ye iniyor. 15 metreküpün üzerindekiler ise yeni zam ile 8,39 TL'ye yükseldi, KDV indirimi ile 8 TL'ye geliyor. 4 kişilik bir ailenin, bir aylık  su tüketimi 17 ile 30 metreküp arasında. Bu ne demek? 17 metreküp su kullanan bir aile eskiden 4,31 liradan ödeme yaparken, şimdi 8,39 liradan ödeme yapıyor. Yani yüzde 94 zam ile indirim yapacak. KDV indirimi ile 8 TL oluyor, yüzde 85'e düştü. Hani sizin zam yüzde 35'ti. İnsanları bu şekilde kandırarak bir yere varamazsınız.

Vatandaşlara sesleniyorum; siz bu insanlara yüzde 70 oy vererek bu şehri teslim ettiniz. O insanlar size, bu ay suyu size yüzde 35 diye, yüzde 85 zamlı gönderdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bundan haberi yok diye tahmin ediyorum, yok ise derhal düzeltilmesini talep ediyorum. Elektrik faturası yüksek geldi diye Cumhurbaşkanımız 150 kw'dan 210 kw'ya çıkarırken, insanlar daha fazla fatura ödemesin diye düşünürken, yol, dava arkadaşları bunun tam tersi yapıyorlar. Suyun kotasını 30 tondan 15 tona çekiyorlar. Bu çok ciddi bir yanılgıdır. Bu kararı alan meclisin bu karardan vazgeçmesini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

YouTube Haber arası


Malatya Sanal Haber Malatya Net Haber Gazetesi Nevzat Kanar

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hamit karakuş 19 Şubat 2022 19:42

    Sizde olmasanız bu memlekette hakkı hukuku hukuksuzlara hatırlatacak bir kişi yok..