casino siteleri

Başkan Gürkan'a göre Malatyalıların yüzde 98’inin belediye çalışmalarından memnun

Siyaset Haber Girişi : 17 Eylül 2021 19:40
Başkan Gürkan'a göre Malatyalıların yüzde 98’inin belediye çalışmalarından memnun
Başkan Gürkan'a göre Malatyalıların yüzde 98’inin belediye çalışmalarından memnun


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Bu Sabah Gazetesinde Belgizar Abiri Şimşek ve Ömer Ali Delibaş'a konuştu. Başkan Gürkan Malatyalıların yüzde 98’inin belediye çalışmalarından memnun olduğunu söyledi.

Deprem konutları

 

Malatya’nın buluştuğu yatırımlarla beraber Türkiye’nin de sınırlarını aşarak dünyanın parlayan yıldızı olacağını söyleyen Gürkan, özellikle kırsal kesimlere yapılan yatırımlara gelen eleştirileri de yorumladı. Gürkan, Malatyalıların yüzde 98’inin belediye çalışmalarından memnun olduğunu kaydederek, özellikle kırsal kesimlere yapılan asfaltlama çalışmalarını eleştirenlere cevap veren şöyle cevap verdi:

 

“Bu eleştirileri yapanlara bir baklam lazım ‘aklıselim’ mi diye. Ben söze bakarım söz mü diye, söyleyene bakarım adam mı diye! Dolayısıyla bugüne kadar buranın sorumlu değildim. Kaldı ki bu dönemde yapılanlar altını çizerek söylüyorum, belediyenin bütçesinden yapılan çalışmalar değil. Şahsi çaba ve gayretlerimiz, ikili ilişkilerimiz sayesinde gerekli yabancı ve Türk finansmanlarla yoğun bir çalışmanın sonucunda yapıldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük hamlesini yaptık. En fazla 500 kilometre yapılırken biz 3 bin kilometre yaparak rekor kırmışız. Tabii vatandaş isteyebilir her zaman daha fazlasını. Bu istekler bitmez. Mesela Güzelyurt Belediyemizin asfaltlarını yapmışız, tamamlamışız ama vatandaş diyor ki babamın mezarının başına bir bank, sandalye koymamışsın gibi. Dolayısıyla istekler sınırsızdır ama bizim kaynaklarımız sınırlıdır. Önemli olan bu kaynakları vatandaşlarımıza eşit oranda hizmetle sunmaktır. Genel bir değerlendirme yaparsam Malatya’nı yüz de hizmetlerden memnundur. Kalan yüzde ikisi içinde bir şey diyemiyorum. Belki ulaşamadığımız, farklı kişisel durumları olanlar olabilir. Ama unutulmamalıdır ki Malatya şu anda Türkiye’de yıldızı parlayan illerin başında geliyor. Önümüzdeki süreçte de müjdeler olacak ve Malatya dünyada da yıldızı parlayan şehre dönüşecek. Bütçe disiplini yapabilen önemli bir şehir Malatya. Tarihin en önemli yatırımlarını ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği, deprem gibi bir afetin geçtiği ve kovid gibi bir salgının olduğu dönemde yapıyoruz.”

 

YouTube Haber arası

Bu Sabah Gazetesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • malatya aşığı 20 Eylül 2021 11:41

    nedense ilk 10 büyükşehir belediye başkanı memnuniyet anketlerinde adı bile geçmiyor başkanın. bir tek kendi memnun kendileri iyi biliyorlar . ancak milletin bundan haberi yok. haksızlık yapılıyor kendilerine...avrupanın ve orta asyanın en başarılı belediyesiyiz :)

  • Memet 19 Eylül 2021 17:40

    Yok yüzde bin

  • Malatyalı 17 Eylül 2021 22:16

    Allah’ını seven biri başkanı durdursun …

  • H 17 Eylül 2021 21:04

    Wallahi sorunları var bunun iyi bir ...ihticayi var AĞAM BIZIMLE EGLENIR :)) WALLA BIZ OY VERDIK BIN PISMAN OLDUK BIR INSAN KENDINI BUKADAR REKLAM EDERMI YAHUU NESE SANDIKDA GORECEZ BAKALIM MALATYALILARIN NASIL %98 MEMNUNMUŞ :))

  • Sedat 17 Eylül 2021 20:47

    Kim la o yüzde iki? Onlar yüzünden hergün azar işitiyoruz.