casino siteleri

Başkan Gürkan'dan Habertürk Açıklaması

Özel Haber Haber Girişi : 26 Şubat 2023 00:00
Başkan Gürkan'dan Habertürk Açıklaması
Başkan Gürkan'dan Habertürk Açıklaması


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, HaberTürk canlı yayınında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlamıştı. 

Deprem konutları


Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 7.7 ve 7.6'lık depremler meydana geldi. 11 ilde etkili olan depremler çok sayıda binanın yıkılmasına ve can kayıplarının yaşanmasına yol açtı. Depremin etkilediği iller arasında bulunan Malatya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Habertürk ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Gürkan'ın "Bütün cenazelerimizin cenaze namazları kılınmıştır; kendi inanç değerlerimize uygun şekilde defnedilmiştir" sözlerine sunucu Mehmet Akif Ersoy'un verdiği "Cenaze defnetmeyi başarı olarak gördüğümüz bir yerdeysek vay halimize" yanıtı sosyal medyada gündem olmuştu.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bugün sosyal medyada açıklama yaptı.


Başkan Gürkan "Kimi sosyal medya hesaplarında hakkımızda depremde vefat eden kardeşlerimizin cenazelerinin defin şekli ile ilgili övündüğümüz yönünde maksadını aşan spekilasyonlar yapılmaktadır.


Söz konusu açıklama deprem bölgesinde yaptığımız çalışmaları anlatırken cenazelerin definlerinin toplu ya da usullere aykırı şekilde yapıldığı yönündeki mesnetsiz iddialara  cevap vermek zaruretinden mütevellit cenazelerimizin tamamının ilgili adli süreç tamamladıktan inanç değerlerimize uygun şekilde gasilhanelerimizde hazırlanarak kefenlendikten sonra her bir canımızı ayrı mezarlara defnettiğimizi açıklamaya ve bu yöndeki karalamaların önüne geçmeye matuftur. böylesine acılı milli birlik ve beraberliğine en çok ihtiyacımızın olduğu bir günde konuşmamızın sadece kısa bir bölümünün alınarak siyasi malzeme haline getirilmesini toplumun yanlış bilgilendirilmesini doğru bulmadığımı ifadeyle üzüntüyle kınıyorum.

Hepimizin başı sağolsun." dedi.

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.