Başkan Gürkan döneminde Büyükşehir 235 milyon üstü kredi çekmiş

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 29 Ağustos 2020 21:01 Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 21:03
Başkan Gürkan döneminde Büyükşehir 235 milyon üstü kredi çekmiş
Başkan Gürkan döneminde Büyükşehir 235 milyon üstü kredi çekmiş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan döneminde Büyükşehir toplam 235 milyon lira kredi kullanma yetkisi aldığı görüldü.

Sanal Instagram haber içi

 

İşte Büyükşehir Belediyesinin Meclis tutanaklarına yansıyan kredi kullanma yetkisi

 

 

13.09.2019 

 

314- Gündemin 14. maddesi; Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, “Asfalt, Kilit Taşı, Yama ve Onarım İşi” için İLBANK AŞ.’den alacağı 15.147.610,50 .-TL (onbeşmilyonyüzkırkyedibinaltıyüz onliraellikuruş) tutarındaki kredi kullanımına yönelik taahhütnameyi ve alt kredi anlaşmasını müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatı ile 2560 sayılı Kanunun (değişik 3009) 6. maddesinin (j) bendi gereğince imzalamaya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan‘ın yetkili kılınmasına, oybirliğiyle karar verildi.

 

 

11.09.2019

 

Gündemin 26.maddesi; Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü tarafından, farklı muhtemel yatırım alanlarında kullanılmak üzere 10 Milyon TL banka kredisi kullanılmasına meclis üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verildi.

 

 

15.06.2020 

 

Gündemin 3.maddesi; muhtemel yatırım alanlarının finansmanı için muhtelif bankalardan kullanılmak üzere Esenlik İmar İnşaat ve Tic. Ltd.Şti.ne 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

 

13.03.2020 

 

107-Gündemin 18’inci maddesi; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN'a Borçlanma yetkisi verilmesine (üye tam sayısının salt çoğunluğuyla) oybirliğiyle karar verildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a 140 milyon 310 bin 23 lira borçlanma yetkisi verilmesi” kararı çıktı.

 

14.08.2020

 

İlhan içen  haber arası

Büyükşehir Meclisi Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a İller Bankasından 40 Milyon 254 bin lira kredi kullanması yetkisi verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan 31 Ağustos 2020 08:44

    Selahattin bey demek çelişki demek. Türkiye’de dünyada abartıda birinci demek. Kendisi köfteleri çift yediği için herkesi çift köfte yiyor demek. Gelir gelmez Ulaşıma zam yapan, sonra halk ekmeğe zam yapan sonra Su parasına zam yapan adam kendi dışında herkesi suçlamaya devam. Burayı eskiden başkanı olduğu aşağışeher yada Battalgazi kasabası gibi yönetir. Selahattin bey akmercan ve başaran ile daha çok kredi çeker. Güççük Battalgazi belediyesinde 131 trilyon borç bırakan adam büyükşeherin o kadar çok gelirine rağmen bakın görün bize neler bırakacak. Borcu yüksekten atıp kendi edeceği borçlarında geçmişe yükler çıkar bu işin içinden

  • Hulusi 30 Ağustos 2020 17:18

    Destan Şehir oldu Yalan Şehir. Türkiye'de bir ilk. Dünyada bir ilk. Bu kadar rahat yalan söylenen bir şehir yok.

  • REKOR ŞEHİR 30 Ağustos 2020 17:07

    Bu borç sadece büyükşehir Belediyesi'nin çektiği krediler. Birde MASKİ nin çektikleri var japon Bankası JİKA dan. Hani geçen japon büyük elçisi gelmişti de Aşağı ulupınar muhtarı Gürkan a ve JİKA ya teşekkür ederiz yazmıştı. En az 200 milyonda jika dan alınan kredi var

  • Ömer 30 Ağustos 2020 16:56

    Şimdi Turgut Özal Üniversitesinin yerini neden aldı. Neden açılmasına vesile oldu. Kendi siyasi çıkarı için üniversite açılsın diye gayret etti demek ne kadar akla mantığa uygun. Belediye yeşil kuşak çerçevesinde park yapacağı yada belediye binası yapacağı alandaki kurumlara ait binaları karşılıklı anlaşarak belediye bütçesinden değil girişimler sonucu TOBB ve benzeri kurumlara yaptırmıştır. Bu yapılan yatırımları belediye bütçesi ile yapamaz. Ayrıca karşıt yorum yazan arkadaşlar kendi tarafı olduğunuz kişilere bakarsanız belediyelerine ait olmayan ilçeleri sınırlarındaki yatırımları neden ziyaret edip boy boy fotoğraf paylaşıyorlar. Maaşları yüksek olanlara promosyonlar hiç gelmemiş mi aydınlatın bizleri.

  • Yapma Reis 30 Ağustos 2020 16:41

    Bir başkan ya da vekil yalan söylediğinde çıkıp bunu uyarmayan parti de Reis de vebal altındadır. Çıkıp her seçim Reis'in hatırına oy veriyorsak Reis de bir zahmet adam akıllı birilerini bulsun. Memlekette adam mı kalmadı ne idüğü belirsiz adamları başımıza getiriyor. Biz seçmedik Reis seçti vebal de onun.

  • Ahmet 30 Ağustos 2020 16:35

    Adam 100 defa da borçlansa çıkıp borcum sıfır diyebiliyor. Herkes de inanıyor.

  • Destan Şehir 30 Ağustos 2020 14:57

    Israf haramdır. Kız lisesini başkan kendi siyasi kazancı için yıktı. Yenisini yaptı başka yere ,okul yapmak belediyenin işimi?.. DSİ yi yaptı belediyenin işimi. DSİ yi Battalgaziden aldı Yeşilyurta götürdü. Gereksiz asfalt şantiyesi açıldı. Fizibilite etüdü yapıldımı... 3 tane asfalt şantiyesi oldu... Battalgazi belediyesine ait olan kent müzesini büyükşehire devrini yaptı. Kişiler projelerini kendilerine mi yok sa Halka mi yapar?

  • Pınar 30 Ağustos 2020 12:06

    Ömür ile Ömer arasında da bir harf fark var. Kimi maaşını şeffaf bir şekilde alır kimi maaşı düşük gösterir firmalar üzerinden kirli ilişkiler üzerinden telafi eder. Kimi 10 bin lira alır ama hala kirada oturur kimi 5 bin lira maaş alır ama bakarsın bir yıl içinde fahri Kayahanda bir evi daha olmuş. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Kim temiz kim kirli Allah bilir.

  • Veli 30 Ağustos 2020 12:01

    Başkan için rakamların birbirinden farkı yok. 1 ile 1000 arasında ne fark var 3 tane 0. Sıfırların ne değeri var hiç. O yüzden işine gelirse bir der işine gelirse bin der. Bir sıfırın bir harfin ne önemi var.

  • Sedat 30 Ağustos 2020 11:44

    Siz ne derseniz deyin resmi rakamlar ne olursa olsun başkan ve troller bildiğini okur. Rakamı sıfırlamak isteyince bir yolunu buluyorlar. Devlete olan borç borç değil diyorlar. Vadesi gelmemiş borç borç değil diyorlar. Faiz oranı düşük borç borç değil diyorlar. Bunlarla basedemezsiniz he deyip geçin.

  • Ömer 30 Ağustos 2020 08:24

    Battalgazi de belediyeyi aldığındaki öz sermaye sobalı şimdide yıkılan belediye binası ve eski kartal bir arabası vardı. Unutanlar hatırlasın. Yeşilyurtun daha yeni yapmaya çalıştığı belediye binasını yaptı. DSİ binası yaptı. İspendere içmesuyu tesislerini yaptı. Atatürk kız lisesini yaptı. Asfalt şantiyesini yaptı. Sosyal yaşam merkezini yaptı. Engelliler yaşam merkezini yaptı. Çınar parkı yaptı. Araç filosunu yeniledi ve büyüttü. Kurumsal kimlik kazandırdı belediyeye. Ayrıca söylendiği gibi belediyenin ödeyemediği bir borcu yoktu. Maaşları ödemek için kredi çekmemişti. Buyukşehirde kendinden önceki hacı başkan Esenliği kurtarmak için genel müdürü değişmişti. Çalışanlar maaşını alamıyordu. Ayrıca toptancılar esenliğin dükkanlarını aldı borçlarını karşılık. Üst düzey yöneticilerin maaşları vr tazminatları ne kadardı. Esenliğe tedarikçiler mal vermiyordu. Gidin hal binasına sorun araştırın ona göre haber yapın komisyoncular esenlikten alacaklarını ne zaman almışlar. Bunları bir sorun yanlış biliyorsak düzeltin.

  • Hasan 30 Ağustos 2020 01:14

    Başkanımızın sırf bu ay içinde en az 3 defa borçlanmadım borç ödedim diye açıklama var. Yalan haber yapıyorsunuz.

  • Destan Şehir 29 Ağustos 2020 22:09

    Başkan, Battalgazide öz sermaye yi sıfırlayarak, borçlu hale getirmişti. Yani sonuç normal. Battalgazi Belediye Hizmet binası yaklaşık 23 milyona ihaleye vermişti, lakin seçim döneminde 53 milyon harcandığını duyurdu. Yani başkanın projeleri devamlı REKOR maliyette biter

  • Hüseyin 29 Ağustos 2020 22:01

    Yazık oldu Malatyamıza birbirleri ile uğraşmaktan hizmet yapmaya zaman kalmıyor daire başkanları arasında anlaşmamazlık artık dilden dile dolanmaya başladı olan devletin parasına oluyor kimin umrunda Vesselam...