casino siteleri

Başkan Gürkan itfaiyeciler hakkında ilk kez konuştu

Özel Haber Haber Girişi : 24 Ekim 2021 23:39
Başkan Gürkan itfaiyeciler hakkında ilk kez konuştu
Başkan Gürkan itfaiyeciler hakkında ilk kez konuştu


Malatya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığında çalışan ve KHK ile sürekli işçi statüsüne sahip olan 25 itfaiye işçisi fazla mesailerinin verilmemesi, esnek çalışma ve sigortalarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle belediyeyi mahkemeye verildiği iddia edilmişti. Belediye yönetimi ise mahkemeye veren itfaiyecileri Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne sürdüğü öne sürülmüştü.

YouTube Haber arası

 

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'a telefonla konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan ise işçilerin rotasyona tabi tutulduğunu söyledi:

 

– İtfaiye Daire Başkanlığında çalışan çoğu personelimiz memurdur. Şubedeki yetkili arkadaşlarımız uzun zamandır aynı şubede olan personellerimizi rotasyona tabi tutuyorlar. Size intikal eden sıkıntı o sanırsam. Bunlara çok prim vermemek lazım.  Size ulaşan kişiler muhtemelen KHK'lı personellerdir memur statüsünde olan personeller değildir. Bunlar işçi statüsünde olup yani itfaiyenin geri hizmetinde görevli olan arkadaşlardır. Daire başkanımız bu arkadaşları şubeler arasında tahminin rotasyona tabi tutmuştur.

 

MAHKEMELİK OLUNDUĞUNU DUYMADIM

 

– Bize şube değişiklikleri yapılsın talepleri intikal edildi ama ben mahkemelik olunduğunu duymadım. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde adaletsizlik olmaz, haksızlık olmaz ve bizim bütün kararlar oybirliğiyle meclisten geçmiştir. Ben 20 yıldır belediye başkanıyım 20 yıldır mecliste kararlar hep oybirliğiyle çıkmıştır. Her kesimden her düşünceden kesimin teveccühünü kazanmış bir belediye başkanıyım. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve Temizlik İşleri Daire Başkanlığında İtfaiye Daire Başkanlığına gönderilen personeller KHK'lı sürekli işçi olan kişilerden. Bizlerde Bizde itfaiyecilerin yüzde 80'i memurlar ve itfaiye eridir. Bu şekilde eğitimle itfaiyeye atarız.

 

Malatya Sanal Haber, Sözcü Gazetesi

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Canberk 26 Ekim 2021 22:11

    Ah almak vebale girmek kadar kötü birsey yoktur ! Kendi iscilerinden cok ah aldın ! Bir ALLAHIN kuluda memnun degil bosuna tv lerde herkes cok memnun naraları atma bay baskan o makama cikartigi gibi indirmesinide bilir bu millet

  • Tarık 26 Ekim 2021 12:11

    Başkanda destan bir yetenek var. Daire başkanı yeterince kıvıramıyor diye görevden almış. 40 yıllık Hanifi başkana koltuğa yapışmak ve zulme sessiz kalmak yakışmazdı zaten.

  • Günahkar 26 Ekim 2021 07:02

    Y. söylemek bu adama ne kadar yakışıyor helal olsun

  • Galip 25 Ekim 2021 22:33

    Hala başkan altını oyan adamlarla deva ediyor. Ya esas liyakat sahibi olanlara görev versene. Adamlar herkesin önünde set.

  • Seçim 25 Ekim 2021 22:14

    Her kesimin oyunu aldım diyor keşke bağımsız girse diğer seçimlere bakalım her kesimin oyunu alabilecek mi

  • Vatandaş 25 Ekim 2021 22:10

    Acaba kaç personel başkandan memnundur bir yolda yürüse baskı yapmasa herkesin gönül rızalığı ile katılacağı bir organizasyon olsa ve deseki ki kim benle beraber yürür dese acaba kaç personel katılır battalgaziyi bıraktı orda ki personel şikayetçi şimdi büyükşehir şikayetçi yarın seçim olsa personelden oy alamaz galiba

  • yorgun 25 Ekim 2021 21:59

    bizim ki yine konuşmuş. valla helal olsun adam kişiliğinden zerre kadar ödün vermiyo. geldiği günden bugüne her zaman aynı uslup aynı şakacı kimliği ile insanlara yaklaşıyor. bizim sayın başkan her daim haklı karşıdakiler her zaman haksız vede yalan söylüyorlar ne hikmetse. arkadaş böyle konuşmakta her babayiğidin harcı değil. tebrik ederim sayın başkanı vede kusura bakmayın sayın malatyalılar bunu vede daha fazlasını hakettiniz çünkü kendi oylarınızla kendi ateşinizi yaktınız vede harladınız. olan benim güzelim memleketime oluyo.

  • Padişah 25 Ekim 2021 20:01

    Bu Kadarı Da fazla ama Selahattin efendi !! Ahkam kesip resmen fedailik yapıyor sun nedir bu personellerin vatandaşın senden cektigi ???? Beklede gorelim secimde ! Bakalim kapi kapi nasil dolasacaksin ! İnşallah benim kapimada gelirsin !! Sanal haber sende durust ol bu yazdıklarımı paylasta herseyden evvel bir vatandas oldugunuzu gorelim....saygilar

  • 2023 25 Ekim 2021 19:51

    Gün ola devran done selahattin bey!! Bu iscileri tam çalıştırıp eksik maas sigorta yatiran sensin adamlari surgune gonderen sensin itfaiye baskanini nielye gorevden aldin ? İscilere engel olamadi diyemi ? Walla onu bunu bilmem herkes gibi bende cok sikayetciyim selahattin gurkan 100 tane oyum olsun birtanesini verirsem benden kotusu yoktur ayip be kardesim nedir bu iscilerin cektigi senden calistiriyodan haklarinida vereceksin o koltuk kimsenin babasinin koltugu degil ! Ah var ahiret var hesap gunu var sandik günü var...!!!

  • Murat 25 Ekim 2021 19:00

    Başkan Adaletsizliğin haklıslığın olmadığını söyleyerek ancak ve ancak yerel basını ve lendini kandırır millete 14 ay yarım maaş verip 7 ay sigortasını kesdiniz başkanınki körler sağırlar birbirini ağırlar misali kendi kendilerini kandorıyorlar

  • Sedat 25 Ekim 2021 16:50

    Selahattin'i ve belediyeyi tanıyan hiç kimse başkanın bu açıklamasına inanmaz. Selahattin'den habersiz belediyede kuş uçmaz. Müdürün, daire başkanının, sekreterin hiçbir yetkisi ve inisiyatifi yoktur. Türkiye'de personeline bu kadar zulmeden bir büyükşehir belediyesi yoktur, parti değiştiren iller dahil. Ama ne dersek boş, Allah'tan başka sesimizi duyan yok.

  • Hasan 25 Ekim 2021 15:22

    Ben ıtfaiyecim. Gönderilen arkadaşlar eğitimli personel idi. En az tecrube sahibi 7 yıllık. Itfaiye de 220 Personel var ve yarısi memur yarisi da itfaiye işçisidir. Gelen personel park bahçelerde çalışan beden işçisidir. Rotasyon itfaiye içinde şubeler arasında olur. Birimler arasında olmamıştır hiç bir zaman. Başkana kim bilgi verdiyse yanıltmış. Itfaiye büyük sıkıntı içinde gelen elemanları izine gönderdiler çünkü yangına sokamazlar göreve gönderemezler. Eleman kalmadı.

  • Cuma 25 Ekim 2021 08:05

    Yahu baskan gec masal anlatma soruya cevap ver sen simdi bu adamlari tam calistirip eksik yatirdinmi yatirmadinmi ? Buadamlar ll haklari yendigi icin mahkemeye verdi sende bunlarin hepsini surgun ettinmi etmedinmi ? Buna cvp ver

  • Selooo 25 Ekim 2021 07:39

    Ya lafi kivirma baskan dogru duzgun cevap vermemissinki ? Bizi tam calistiripeksik sigorta yatirdinmi yatirmadinmi ? Kesintiler yaptinmi yaptinmi ? Hakkimizla cok oynadin bizde 20 yildir personeliz ilk defa birbaskandan cok cektik, sandiktada sen bizden cekeceksin budevran böyle gitmez 2sene maasini sigortami yediniz hakkim helal degildir, sanal haber bunuda paylasirsin umarim ?

  • Mstf 25 Ekim 2021 07:36

    Bizzat 114 işçi var çalışan bunların 100 kişiden fazlası müdahale personeli yangınla iç içe çalışan adamlar şubeler arası rotasyon komple yalan konuştukları dan dogru olan yokk

  • Mustafa 25 Ekim 2021 07:24

    Selahattin Başkan bir sonraki dönem aday gösterileceğinizi zannetmiyoruz ama farz edin ki gösterildiniz KHK’lı personeller diyorsunuz ya toplam 5500 kişi şirketler ile dahil bunların aileleri ve yakınları olmak şartıyla size bir tane oy çıkmaz sizin yanınızda gezenlerde dahil Malatya halkı beni çok seviyor diyorsunuz ya hani 5.sıra milletvekili adayı olun bari parti 5 milletvekili çıkartsın sizin sayenizde size olan sevgiyi görelim…