15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi halk tarafından tarihte esi benzeri görülmeyen bir kahramanlıkla önlendi.
Gözü dönmüş bir grup asker; bu milletin parasıyla alınan silahlar, tanklar ve uçaklar ile millete saldırdı. Vatan ve demokrasi için canını hiçe sayan kahraman halk; kurşun yedi, tankın önünü yattı, canından oldu yine de demokrasi mücadelesini bırakmadı. Ve adeta yeni bir Çanakkale destanı yazarak o diğerkâmlık ruhunu kaybetmediğini tekrar gösterdi.
Yurt genelinde bunlar yaşanırken, Malatya'da da farklı bir sahne yoktu. Ülkeyi doğudan gelen tehlikelere karşı korumakla görevli 2.Ordu ve bu orduya komuta eden hain askerler, haddini aşarak halk idaresine el koymak istedi. Önceki haberlerimizde belirttiğimiz gibi bu darbe girişimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR tarafından yönlendirilen belediye araçları aracılığıyla engellendi. Darbe gecesi askeri kışlaların önü kazılarak iş makinaları aküleri sökülüp kışlaların önüne park edildi. Bununla birlikte 2.Ordu Komutanlığına ve şehir merkezine çıkan bütün yollar belediyenin otobüsleri tarafından kapatılarak askerlerin buralara ulaşılması engellendi.
Biz Malatya Sanal Haber ailesi olarak, Başkan Çakır'dan şu istek de bulunuyoruz. Malatya genelinde bulunan STK'lardan ve Malatyalı gençlerden oluşturulacak bir "Malatya Demokrasi İnisiyatifi" darbeyi engelleyen otobüslerden biri ile darbe girişimi sırasında bombalanan Gazi Meclisimizi sizin başkanlığınızda ziyaret etmek. Bu ziyaret sırasında darbenin birinci hedefi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve darbe taraftarlarınca şehit edilen asker, polis ve vatandaşlarımıza baş sağlığı dilemek Malatya halkının duygularına tercüman olacaktır.
Bakmadan Geçme