casino siteleri

Başkan Toprak içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu

Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2018 15:24
Başkan Toprak içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu
Adıyaman'ın Kahta Bel
Adıyaman’ın Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, ilçenin en önemli yatırımlarından biri olan ve Kahta Belediyesi tarafından 50 Milyon TL bir yatırımla hayata geçirilen Haydaran İçme Suyu Projesi kapsamındaki içme suyu arıtma tesisinin tamamlandığını söyledi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Haydaran İçme Suyu Projesi kapsamında içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Mart ayında açılışı yapılacak olan içme suyu arıtma tesisinin ise 28 Milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Topak, ileri teknolojiye Suyu Arıtma Tesisinin 2050 yılına kadar Kahta’nın ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğuna dikkat çekti.

Başkan Toprak, “Bu güne kadar olması gereken fakat bir türlü hayata geçirilemeyen bir projeydi. Asrın Projesi olarak nitelendirdiğimiz ve 50 Milyon TL dev bir yatırımla hayata geçirilen Haydaran İçme Suyu Projesi kapsamındaki içme suyu arıtma tesisinin tüm hazırlıkları tamamlandı. İnşallah Mart ayında resmi açılışını yapacağız. Şu anda ileri teknolojiye sahip tesisimizden suyumuzu arıtarak içiyoruz.

Kahta halkının özellikle de yaz aylarında sıkıntı çektiği içme suyu sıkıntısı arıtma tesisinin hayat geçmesiyle sona ermiş olacak. Kahta Belediyesi’nin 50 milyon TL bütçeyle tamamladığı arıtma tesisi projesi ile Kahta’ya günde 470 litre su verilecek. Akıncalar Beldesi’ne ise, 40 litre su verilecek” dedi.

2050 yılına kadar artıma tesisinin hizmet verme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Toprak, “Arıtma tesisimiz 2050 yılına kadar Kahta’nın ihtiyacını karşılayabilecek kapasitededir. Tesisimiz şuan tam donanımlı olarak çalışıyor. Tesisimizde arıttığımız suyu şehir merkezine bırakmaya başladık. Şimdi pırıl pırıl bir suya kavuşmuşuz. Musluklardan şimdi ambalajlı bazı sulardan daha güzel bir su akmaktadır. Kahta’yı daha güzel hizmetlere kavuşturmak için ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. 2 Mart’ta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın’ın katılacağı törenle resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Herkes gönül rahatlığıyla suyu içebilir. Kahta’da arıtma tesisi yapacağız dediğimizde bize inanmayanlar bugün musluklardan arıtılmış suyun aktığını görüyor ve kullanıyorlar. Eserimiz ortada. Haydaran İçme Suyu projesi ve son teknolojiye sahip içme suyu arıtma tesisinin yapımında emeği geçen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AK Parti Kahta ilçe Başkanı Bedir Yeni, İller Bankası ve müteahhitlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.