Başkandan cemevine yapılan saldırıya kınama

Malatya Haber Girişi : 12 Kasım 2017 17:42
Başkandan cemevine yapılan saldırıya kınama
Malatya Alevi Yurttaşlık

Malatya Alevi Yurttaşlık Derneği Başkanı Erdoğan Ünverdi, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan cemevine yapılan saldırıyı kınadı.

9 Kasım’da İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Habipler Cemevi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğramış, saldırı sonunda cemevinin camları kırılmış ve daha sonra küçük çaplı yangın meydana gelmişti.

Cemevine yapılan saldırıyı düzenlediği basın toplantısıyla kınayan Alevi Yurttaşlık Derneği Başkanı Erdoğan Ünverdi, saldırıyı hiçbir dini anlayışın kabul etmeyeceğini söyledi.

Ünverdi, “İnsanların ibadet ettiği mekanlara karşı saldırı girişiminde bulunmak hiçbir dini anlayışın öngördüğü bir anlayış olamayacağı gibi, hiçbir inanç böyle bir saldırıyı onaylamaz. Bu saldırıları yapanları Müslüman olarak kabul etmediğimiz gibi insan olarak da kabul edemeyiz. Bu saldırıları genelde insanlığa, özelde Ehl-i beyt inancına yönelik yapılan bir saldırı olarak algılıyoruz. Bugün, dünya üzerinde Ehl-i Beyt dostlarına yönelik saldırılar sayıca artarak devam ediyor. Ülkemizde cemevlerine şiddet içeren saldırılar yapılırken, dünyadan da Ehl-i beyt camilerine yönelik bombalı saldırılar yapılıyor. Yüzlerce insan yaşamını yitiriyor. Ülkemizde cemevine saldıran zihniyet ile Afganistan’da, Pakistan’da, Irak’ta Ehl-i beyt camilerine yönelik yapılan bombalı saldırılardaki zihniyetin, aynı zihniyet olduğunu ve aynı kaynaktan beslendiğini biliyoruz. Biz Aleviler olarak ülkemiz ve dünya barışını önemsiyoruz. İnancımızın öngördüğü hoşgörü ortamında tüm inançların özgürce yaşaması ve ibadetlerini yapmasını savunuyoruz. Habibler cem evine yönelik saldırı ülke barışına yönelik bir saldırı olarak algılıyoruz. Ülkemizin içine çekilmek istenen kargaşa ortamına yönelik bu tür saldırılar karşısında tüm Alevileri sağduyuya ve soğukkanlılıklarını korumaya davet ediyoruz. Habibler Cemevine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.Yetkililerden, ülke barışımıza yönelik bu tür saldırıyı yapan mihraklara karşı önleyici tedbirlerin bir an önce alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Sanal Instagram haber içi