casino siteleri

Battalgazi’den Myanmar’a iyilik kuyusu

Dünya Düzenleme Tarihi : 13 Ağustos 2020 20:10 Haber Girişi : 13 Ağustos 2020 20:12
Battalgazi’den Myanmar’a iyilik kuyusu
Battalgazi Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Projesi Arakan Myanmar'da mazlumlara umut oldu.

Battalgazi Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Projesi Arakan Myanmar'da mazlumlara umut oldu.

Deprem konutları

Okul Müdürü konu ile ilgili açıklama yaptı.

Battalgazi Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Müdürü Ömer Faruk Kılıçarslan Okulumuz bünyesinde eğitim-öğretim yılı içerisinde hazırlanan "Su Kuyumuz" adlı Müthiş Projesi'nin sonucu bizi yürekten gururlandırmıştır. Böyle umut dolu projelere imza atmaya devam edeceğiz inşallah. Emeği ve katkısı bulunan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza öncelikle sonsuz teşekkürler açıklamasında bulundu.
Kılıçarslan sözlerine Ayet-i Kerime'nin mealiyle devam etti:
Fakat insan, sarp yokuşu aşamadı. O sarp yokuşun ne olduğunu sen nereden bileceksin? Köle âzat etmektir veya açlık gününde yakını olan bir yetimi, yahut toprakta sürünen bir yoksulu doyurmaktır.
Beled suresi 10-14.ayetler

Sevgili Okulumuz,
Sevgili Farabimiz, ayetlerin sitem ettiği o zor yokuşu, insanların çoğunun başaramadığı o zor yokuşu aştı ve Arakan Myanmar bölgesinde yaşayan mahrum ve mazlum kardeşlerinin yüzünü güldürmeyi başardı!
O imtihanı Sevgili okulumuz sevgili Farabimiz başardı !!!
Temiz sular içildi,temiz suyla yemekler pişirildi ve temiz suyla ilk abdestler alındı elhamdülillah.
O solgun güller artık bir başka açıyor,
O güller, gülümsüyor,
O susayan ve temiz bir suya hasret  yürekler;kardeşliği,sevgiyi,umudu... insaniyet mektebine ait her ne varsa içerisinde barındıran ;Hz.Adem'den son elçi Muhammed (sav)'a kadar iyilik kervanın yürümekte olduğunu ve yürümeye devam edeceğini göstermesi bakımından...umut oldu!

Evet,Farabimizin yüreğinde akan ırmak bu zor sürece rağmen,Arakan bölgesine ulaşmanın büyük mutluluğunu ve büyük keyfini yaşıyor.
İmam Hatip liselerimizde Elhamdülillah bu ulvi gelenekler,kadim kültürümüzü ve değerlerimizi nesilden nesile taşıma ahlakı,mahrum diyarlara olan duyarlılık ve içtenlik...
hep ola gelmiştir ve bu okullarımız ayakta durduğu ve rağbet gördüğü sürece ilelebet"sadakai cariye"olarak devam edecektir inşaallah.
Küçük yüreklerden kopan cömertlik, değerli öğretmenlerimizin öz verisi, dua,şevk ve gayret ,safa ve mervenin öğrettikleri, güzel sabır...meyvelerini vermiş oldu elhamdülillah.
...
Bu diyarda yapılan ibadetler, iyilikler ve güzellikler ancak değerlendirilecektir.
Öte diyarda bu mümkün olamayacaktır.
Sevgili Resûl"Yarım hurma ile de olsa kendinizi cehennemden muhafaza edin"diye öğütte bulunurken,bu hayatta verilenlerin öneminin altını çiziyor aslında.
Rabbim hayattayken iyilik yapmayı,iyi olmayı bizlere lutfetsin inşaallah.

Hayat,inanan ve salih ameller işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur. Aliya İzzetbegoviç

YouTube Haber arası

Etiketler : malatya