casino siteleri

BAYRAM'DA SU ÇİLESİ

Özel Haber Haber Girişi : 18 Temmuz 2015 00:30
BAYRAM'DA SU ÇİLESİ

Orduzu Kaldırım mahallesinde içme suyu sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar su temini için kendi imkanlarıyla su nakliyesi yapıyor. Bu durumdan muzdarip olan mahalle sakinleri su sorununun bir an önce çözülmesini bekliyor.

YouTube Haber arası

Mahalle sakinlerinin konu ile ilgili şikayetleri şu şekilde:

Malatya Battalgazi ilçesi Orduzu Kaldırım Mahallesi’nin cami üstü kısmında ortalama otuz beş tane ev baharın son döneminden beri içme suyu sorunu yaşamaktadır. Bu sorun haziran ayından beri daha da kötüleşti. İlk dönemlerde gündüz akmayıp akşam akmaya başlayan su hazirandan itibaren gece yarısından sonra sabahın erken saatlerine kadar akmaya başladı.  Ramazan ayında ise sahur vakitlerinden itibaren sadece bir kaç saat aktı ve biraz yüksekteki evlerde ise hiç akmamaya başladı. Son birkaç gündür yolun üstündeki evlerde hiç akmıyor. Yolun altındaki evlerde ise gecenin artık tahmin edemeyeceğimiz kısa bir vaktinde akıyor. Önceki günlerde su stoku yapmak için gece boyunca su nöbeti tutulurken artık yolun üstündeki evler, içinde bulunduğumuz bayram günlerinde özel araçlarla uzak çeşmelerden su nakliyesi yapmaya başladılar.
    Bu süreçte sürekli olarak belediyenin maski genel müdürlüğü haberdar edildi. Sürekli şikayet edildi. En son dört gün önce 35 kişi bu durumu bir dilekçe ile maski genel müdürlüğüne bildirdiği halde sorun çözülmedi. Sular halen akmıyor. Artık aileler temel temizlik işlemlerini yapamaz duruma geldi.