casino siteleri

Bayramda çocuklar tanımadıklara evlere şeker toplamaya gitmesin

Bölge Haber Girişi : 25 Ağustos 2017 12:23
Bayramda çocuklar tanımadıklara evlere şeker toplamaya gitmesin
Sivas İl Emniyet Müdürlüğ
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramında çocukların tanımadıkları evlere şeker toplamaya gitmesin uyarısı yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama ile vatandaşların bayramda almaları gereken tedbirlere dikkat çekildi. Çocuk istismarı ve çocuk kaçırılması olaylarına karşı; çocukların bayram şekeri toplamak için tanımadıkları evlere gitmemeleri gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamada,” Bayramda çocuklarımızı kesinlikle tanımadıkları evlere şeker toplamaları için göndermeyelim. Bayram öncesi oluşabilecek sahte para olaylarına karşı vatandaşlarımızın yapmış oldukları para alışverişlerinde şüpheli durumlarla karşılaştıklarında öncelikle paraların birden çok güvenlik özelliklerini ve gerçek olan parayla karşılıklı kontrol etmeleri, sahte parayı veren şahsın kimlik ve eşkal bilgilerinin tespit edilmesi halinde en kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri gerekmektedir"denildi.



Uykusuz direksiyon başına geçmeyin



İl Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu yazılı açıklama da yoğun bayram trafiğinde sürücülerin uykusuz direksiyon başına geçmemeleri gerektiği belirtilerek,"Trafik sıkışıklığının yaşandığı bölgelerde sabırlı olmaları,aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaları ve emniyet kemerini takarak seyahat etmeleri gerekmektedir.Bayram tatili süresince alışveriş merkezleri,Pazar yerleri ve park gibi kalabalık yerlerde yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerekmektedir"denildi.