Bebek için Battaniye Alırken Bu Unsurları Atlamayın

Diğer Haber Girişi : 26 Ekim 2022 10:03
Bebek için Battaniye Alırken Bu Unsurları Atlamayın

Bebek battaniyeleri, bebekler için dört mevsim ebeveynler tarafından kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Bebek için çıkılan alışverişlerde bebek battaniyesi alınacaklar listesinin üst sıralarında yer alan ürünlerden olmaktadır. Bebekler için ürün alınırken anne ve babalar daha bir hassas ve seçici davranmaktadır. Çünkü gelişimlerini tam olarak tamamlamayan bebeklerin ciltleri hassas ve narin olmaktadır. Ebeveynler bu süreçte alacağı ürünlerle ilgili kafalarındaki sorulara cevap aramaktadır. Bebek battaniyesi seçimi konusunda lalumierebebemaison.com’dan Meryem Eda Ünlü, ebeveynlerin kafalarındaki soruları aydınlatabilecek şu tavsiyelerde bulunmuştur:

Sanal Instagram haber içi

 

Battaniyede Kullanılan Malzemenin Seçimi Bebek Tenine Uyumlu Olmalıdır

Bebek battaniyeleri bebeklerin üzerine giydirilmese de tenleri ve vücutları ile temas eden ürünler olmaktadır. Bebeklerin özellikle çevresini keşfettiği süreçte tuttukları her şeyi ağızlarına götürerek tanıma isteği battaniye seçiminde ebeveynin daha da dikkatli olmasına neden olmuştur. Bebek battaniyesi içerisinde kimyasal ürünler ve ağartıcıların kullanılmaması son derece önemli olmaktadır. Ebeveynler naylon ve benzeri kumaşlara sahip ürünlerden uzak durmalıdır.

 

Ebeveynler bebek için kullanacakları battaniye kumaşının seçimini yaparken kullanacakları mevsimi de göz önüne almaları gerekmektedir. Ürünü kış aylarında kullanacak ebeveynler pazen battaniye, vizon battaniye, müslin battaniye, yün battaniye, peluş battaniye gibi ürün seçeneklerini içerisinden tercih yapabilmektedir. Vücut ısısı seviyelerini kontrol edemeyen bebekler için bu dönemde kullanılan ürünlerin sıcak tutma özelliğine sahip olması gerekmektedir. Ürünü yaz aylarında kullanacak ebeveynler ise nefes alabilen, hafif, yumuşak, ince yapılı, terletmeyen özelliklere sahip battaniye kumaşlarını tercih etmelilerdir. Yaz aylarında bebeklerin vücutlarının sıklıkla terlemesi sebebiyle bu aylarda kullanılan battaniyenin penye bebek battaniyesi, müslin battaniye, pamuklu battaniye, ipek battaniye gibi ter çekebilme özelliğine ve nefes alabilen dokuya sahip kumaşlar olması gerekmektedir. Bu özellikler sayesinde bebekte oluşabilecek pişik, kızarıklık gibi rahatsızlıkların önüne geçilmektedir.

 

Yumuşaklığını Yitirmeyen Battaniyeler Tercih Edilmelidir

Bebek battaniye ürünleri yaz kış her mevsim kullanılan bebek ürünleri arasında yer almaktadır. Sık sık ve her yerde kullanılması bebeğin sağlığı için sürekli temizlik ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Makinelerde kolaylıkla yıkanabilme özelliğine sahip bu ürünlerin yıkandıktan sonra formunun bozulmaması da oldukça önemli hususlardan birisi olmaktadır. Bebek ciltlerinin hassas ve narin olması tene temas eden battaniye ürününün de yumuşak dokuda olmasını gerektirmektedir. Bu sebeple ne kadar yıkanırsa yıkansın yumuşaklığından ödün vermeyen müslin, ipek, penye, pazen ürünler ebeveynler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilmektedir.

 

İlhan içen  haber arası

Bebeği Yormayacak Hafiflikte Olmalıdır

Bebeğin uyku kalitesinin olumsuz etkilenmemesi için battaniyenin bebek üzerinde yük olmaması gerekmektedir. Bu sebeple oldukça hafif ve işlevsel ürünler tercih edilmelidir. Battaniyenin oldukça kalın olması bebeği daha sıcak tutabilir anlamına gelmemektedir. Bebeğin yaz kış rahat etmesini sağlayacak ve üstünde yok hissiyatı verecek konforda ürünler tercih edilmelidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.